Plavi i zeleni balončići žele da budu zajedno: Samsung poziva Apple da omogući RCS

Kao zabranjeni zaljubljeni par, izgleda i plavi i zeleni balončići žele da se ujedine, bar tako tvrdi kampanja kojom sada i Samsung poziva Apple da prihvati RCS

Plavi i zeleni balončići žele da budu zajedno: Samsung poziva Apple da omogući RCS

Mrzim što mora da bude ovako…možeš li samo da pričaš sa svojim roditeljima?“ – je rečenica iz dela kampanje kojom Samsung poziva Apple da prihvati RCS standard za razmenu poruka koja bi trebalo da zameni SMS i MMS. Personifikovana razmena poruka između navodno dvoje zaljubljenih kojima je zabranjeno da budu zajedno u Samsung klipu od 20 sekundi ilustruje potrebu da poznati plavi i zeleni balončići iz Android i Apple poruka žele da budu zajedno.

Zeleni balončići predstavljaju poruke u RCS standardu koji srećemo na Android telefonima i Messages servisu, dok su oni plavi sa poruka iz iPhone iMessage funkcionalnosti. Ove naizgled male razlike nisu samo u boji.

Plavi i zeleni balončići prave probleme korisnicima iPhone ili Android telefona u komunikaciji, jer su neke funkcije koje su omogućene na njihovim aplikacijama za razmenu poruka, onemogućene ili čak skroz nevidljive na drugoj strani.

Iznova i iznova, neko u tehnološkoj industriji pokušava da podstakne Apple da prihvati RCS standard implementira ga u svoj iMessage servis, tako da se saga oko problema u komunikaciju između iPhone i Android telefona konačno završi.

Google je u više navrata pozivao svog konkurenta na tržištu da prihvati RCS standard, kako bi ovi problemi nestali, ali kompanija iz Kupertina to uporno odbija.

Sada se i južnokorejska kompanija Samsung pridružila ovom apelu, predstavljajući tvrdoglavost Apple čelnika kroz zamišljene poruke između dvoje zaljubljenih, gde roditelji jednog od njih brane njihovu „ljubav“. U razmeni poruka piše da je „osoba“ probala da razgovara sa „svojim roditeljima“, ali da oni žele da ih razdvoje i da ne razume zbog čega je to tako.

Roditelje, pogađajte, predstavlja Apple kompanija. Možda posle ove simpatične kampanje, američka firma i promeni mišljenje, ali posmatrajući njene postupke u vezi sa USB-C portom za punjenje, teško da će RCS biti usvojen bez prinude u vidu propisa.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi