Prve Xiaomi 14 zalihe rasprodate za samo četiri sata od početka prodaje

Xiaomi je prošle nedelje predstavio svoje nove vodeće modele telefona, a po puštanju u prodaju, prve Xiaomi 14 zalihe su rasprodate za samo četiri sata

Prve Xiaomi 14 zalihe rasprodate za samo četiri sata od početka prodaje

Iako su novi Xiaomi vodeći uređaji od zvaničnog predstavljanja u Kini bili dostupni za porudžbine u pretprodaji, 31. oktobra uveče po lokalnom vremenu oni su i zvanično pušteni u prodaju. Kompanija tvrdi da su prve Xiaomi 14 zalihe nestale skoro odmah, odnosno trebalo je samo četiri sata da budu rasprodate.

Kineski gigant kaže da je nova Xiaomi 14 serija postigla značajnu prekretnicu rasprodajom u samo nekoliko sati od njenog početka. Ona je tako nadmašila rekorde kada je u pitanju prvi prodajni dan, ali i celodnevna prodaja uređaja. U prvih pet minuta prodaje Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro telefona navodno je bilo šest puta više porudžbina u poređenju sa Xiaomi 13 uređajima i lansiranjem njihove prodaje.

Ipak, iako se kompanija pohvalila ovim uspesima na svom zvaničnom Weibo nalogu, nije otkrila koliko je tačno uređaja prodala, što dalje ne otkriva koliko su joj prve Xiaomi 14 zalihe donele zarade.

Osim prvih Xiaomi telefona koji postižu ovakav uspeh, oni su ujedno i prvi lansirani telefoni na svetu koje pokreće Snapdragon 8 Gen 3 čipset, koji je predstavljen na Qualcomm događaju samo par dana pre njihovog izlaska.

Uz novi čipset, nove flegšip telefone kompanije karakteriše i sasvim novi operativni sistem HyperOS, koji je lansiran kao zamena za dugo prisutan MIUI. Ovaj OS, međutim, nije namenjen samo telefonima, već će pokretati različite uređaje, uključujući automobile, televizore i druge nosive uređaje.

Cene osnovnog Xiaomi 14 modela u Kini počinju od 3999 juana (što je oko 520 evra) pa sve do 4999 juana (oko 650 evra) u zavisnosti od izbora konfiguracije. Pro model je skuplji i njegova početna cena iznosi 4999 juana,  odnosno 650 evra nakon konvertovanja valute, dok opcija sa najviše memorije košta 5999 juana, tj. oko 780 evra.

Naravno, ove cene važe u Kini, a nakon što telefoni budu stigli i na druga tržišta, kao što je sprsko, cena bi trebalo da im poraste, s obzirom na transport i druge troškove. Međunarodna premijera uređaja trebalo bi da se desi u prvim nedeljama januara sledeće godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. stvarno cudno sve postalo...
    svaki tren negdje procitam kako pada prodaja novih uredaja a svi "rasprodaju" prve runde isporuka...
    sta se vise nestancaju uredaji 2-3mj prije nego 2-3 tjedna prije da se tako lako rasprodaju prve isporuke? :unsure::unsure::unsure:

  2. Klasika… meni nije jasno kome se ovo svidja 🤣

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi