Zabrana deljenja lozinki se isplatila, Netflix je bio u pravu

Istini za volju, Netflix je sve vreme govorio da su spremi za negativnu reakciju, ali da će im se zabrana deljenja lozinki na kraju isplatiti. Bili su u pravu

Zabrana deljenja lozinki se isplatila, Netflix je bio u pravu

Pretplatnički striming servis za serije i filmove Netflix nedavno je uveo restriktivne mere vezane za deljenja naloga među korisnicima, a u pojedinim zemljama zabrana deljenja lozinki je već stupila na snagu. Neki od izrevoltiranih korisnika su počeli da ukidaju svoje pretplate, ali, prema novim brojkama, sve je više novih registracija.

Prema poslednjim podacima koje je objavila analitička firma Antenna, uprkos otkazivanjima, došlo je do velikog porasta novih registracija nakon što su nova pravila stupila na snagu krajem maja, kako na teritoriji SAD-a, tako i u ostalim regionima.

Antenna u svom izveštaju ističe da je Netflix imao izuzetno uspešne dane krajem maja. Tačnije, u periodu od 25. do 28. maja, Netflix je u proseku beležio 73.000 novih pretplata, što je čak 102% više u odnosu na prosek u prethodna dva meseca, prenosi Digital Trends.

Iako je sve više ljudi otkazivalo svoje Netflix pretplate, broj novih registracija je to i više nego nadomestio. Zapravo, ovo je najveći skok u broju novih korisnika koji je Netflix zabeležio od početka pandemije, u martu i aprilu 2020. godine.

Džabe se nadate, zabrana deljenja lozinki je uspela

Ako je postojao tračak nade da će otkazivanje pretplata naterati giganta da promeni svoje mišljenje oko ovog pitanja, sada izgleda da svakako možemo da dignemo ruke od te ideje.

Već smo pisali o tome da je Netflix siguran kako može prebroditi oluju koja će sasvim sigurno uslediti kao negativna reakcija zbog ukidanja opcije deljenja lozinki. To nam je tada ukazivalo na stav kompanije da zaista veruje da će se nova pravila isplatiti na duže staze. I, izgleda da su bili u pravu.

Važno je napomenuti da ovi podaci ne dolaze direktno od kompanije Netflix. Tačan uticaj zabrane deljenja lozinki ćemo znati kada Netflix bude objavio svoj novi kvartalni izveštaj, sredinom jula najverovatnije. Međutim, akcije kompanije su porasle nakon što je Antenna objavila svoju analizu.

Inače, već su se pojavili razni načini kako da se zaobiđe zabrana.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. amdpower

    Samo nek nastave da misle.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi