Galaxy S24 Ultra pokreće Fallout 4 i druge PC igre sa više nego zadovoljavajućim frejmrejtom

Galaxy S24 Ultra pokazuje svoje gejming mogućnosti pokrećući Fallout 4 i druge PC igre sa emulatorom, dostižući igriv frejmrejt čak i do 60 FPS-a na „low“ podešavanjima

Galaxy S24 Ultra pokreće Fallout 4 i druge PC igre sa više nego zadovoljavajućim frejmrejtom

ETA Prime je demonstrirao kako Samsung Galaxy S24 Ultra pokreće nekoliko PC igara, uključujući Fallout 4. Koristeći modifikovanu verziju Winlator emulatora i povezujući telefon sa monitorom putem DeX-a.

Mora se priznati da pruža prilično dobar osećaj igranja nalik onom na klasičnom PC računaru.

Snapdragon 8 Gen 3 se pokazao vrlo sposobnim, dostigavši čak 60 FPS u nekim slučajevima na nisko postavljenim podešavanjima grafičkih detalja.

Snapdragon 8 Gen 3 bi mogao se pokazati sposobnijim na polju gejminga nego što većina korisnika  mislili, a to upravo potvrđuje ovde postavljeni YouTube video.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Što se tiče PC igara koje je telefon pokretao u videu, uključuju neke od klasika kao što su Fallout 4, Far Cry, Elder Scrolls: Oblivion i Bioshock Remastered.

Emulator je, međutim, sposoban da pokreće više igara, uključujući Cuphead, koji može da dostigne stabilnih 60 FPS na Galaxy S24 Ultra (512 GB koji trenutno košta $1,240 na Amazonu).

Za osećaj igranja kao na pravom PC računaru, ETA Prime je koristio funkciju Samsung DeX, koji omogućava jednostavan prikaz sadržaja na monitoru uz interfejs sličan onom na klasičnom Windows OS-u.

Iako modifikovana verzija Winlatora koja podržava Snapdragon 8 Gen 3 procesor, radi na kineskom jeziku, ETA nije pronašao opciju za promenu jezika na englesku verziju.

Još jedna napomena je da ETA nije uspeo da instalira Steam na Winlatoru, pa se oslonio na GoG instalere igara i napomenuo da bi repakovi DRM-free igara takođe radili. Generalno, Snapdragon 8 Gen 3 na Galaxy S24 Ultra je pokazao obećavajuće performanse na modifikovanom emulatoru.

Sa dodatnim optimizacijama, gejming performanse bi mogle biti još bolje, prenosi NotebookCheck.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Compadre91

    Zao mi je samo sto je casia projekat napušten. To je moglo da otvori sasvim nove horizonte gejminga na androidu

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi