Microsoft predstavio Copilot AI asistenta za gejming koji zapanjujuće dobro radi

Najnoviji Microsoft Copilot AI asistent za video igre bi mogao gejming vodiče da definitivno pošalje u istoriju, koliko dobro radi

Microsoft predstavio Copilot AI asistenta za gejming koji zapanjujuće dobro radi

Microsoft Surface događaj je bio veliki i značajan za budućnost PC industrije. Ne samo da je kompanija najavila Copilot+ AI PC platformu i nove Surface laptop računare, već je prikazala i neke zanimljive, predstojeće mogućnosti svog Copilot AI asistenta.

Microsoft Copilot koji je “ljuta” konkurencija Google Gemini AI asistentu, spreman je da svoju ulogu preuzme i na polju gejminga. Kompanija je prikazala veoma zanimljiv demo u kome AI pomaže igraču dok igra Minecraft.

Microsoft Copilot AI zadivljujuće dobro asistira u gejmingu

U njemu se igrač i Copilot mogu čuti kako sasvim prirodno međusobno komuniciraju. Igrač traži od Copilot-a savet kako da napravi mač, a AI zauzvrat kaže igraču da otvori svoj inventar i pomaže mu da izabere predmete koji se mogu koristiti za pravljenje mača. Čak savetuje igrača o materijalima koji mu nedostaju u inventaru. Zaista, super kul opcija.

Posebno impresioniraju mogućnosti razgovora i veštine konverzacije Copilot asistenta u realnom vremenu  koji pokreće najnoviji OpenAI GPT-4o model. Zahvaljujući njemu, Copilot sada može da čuje, govori i pomaže igračima dok igraju igru.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

U tom pogledu on je značajno napredniji od Google Gemini konkurencije koja još uvek ne ume da razgovara sa vama. Mustafa Sulejman, izvršni direktor Microsoft AI, naziva to „magičnim iskustvom“ koje je „pametno, intuitivno, prirodno i nadasve korisno“.

Microsoft nije precizirao da li planiraju da uvedu Copilot i u druge Xbox ili PC igre, ali to se svakako sada čini kao dobra mogućnost. Ako ovaj koncept uzme maha i zaživi, klasični vodiči za igre dostupni na internetu kao i specijalizovane platforme koje ih objavljuju, uskoro bi mogle postati stvar definitivne prošlosti.

Ostaje da se vidi koliko AI može biti precizan u vođenju igre i koliko detaljno će se programeri pozabaviti AI halucinacijama, piše Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi