Novi Lenovo računari stižu sa Intel Core Ultra procesorima i Copilot AI tasterima

Na MWC sajmu, osim telefona imamo prilike da vidimo i druge uređaje, a među njima su ove godine i novi Lenovo računari iz ThinkPad T i ThinkBook linija

Novi Lenovo računari stižu sa Intel Core Ultra procesorima i Copilot AI tasterima

Kompanija Lenovo je najavila nekoliko novih poslovnih laptop i hibridnih računara na aktuelnom MWC kongresu, među kojima su osveženja u ThinkPad T i ThinkBook linijama uređaja. Novi Lenovo računari imaju namenske Mirosoft Copilot tastere koji omogućavaju brzi pristup asistentu veštačke inteligencije, zbog čega ih kompanija naziva AI PC uređajima.

Među upravo predstavljenim modelima su ThinkPad T14 Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 i ThinkBook 14 „2 u 1“ Gen 4, a pokreću ih najnoviji Intel Core Ultra procesori, kako je ranije i najavljeno.

ThinkPad X12 Detachable Gen 2 se ističe izdržljivim ekranom sa odnosom stranica 3:2 i Corning Gorilla Glass zaštitom, a ovaj model pokreće Intel Core Ultra U procesor. Ovaj hibrid, odnosno mešavinu tableta i laptopa možete opremiti sa do 32 GB RAM-a za više radnih zadataka. Njegova odvojiva folio tastatura sa pozadinskim osvetljenjem ima TrackPad sa tri dugmeta, a tablet uključuje prednju 5 MP kameru i zadnju 8 MP kameru koje dodatno obogaćuju ovo iskustvo.

Redizajnirani ThinkBook 14 „2 u 1“ Gen 4 ima izuzetno tanki profil od 16,85 mm, što je nešto tanje u poređenju sa prethodnom generacijom. Takođe, ovaj model je lagan, težine samo malo više od 1,5 kilogram. Ekran dužine dijagonale od 14 inča ima 16:10 odnos stranica, a tastatura uključuje veći tačped napravljen od staklastog Mylar materijala. Uz to, dolazi sa novom Magnetic Slim Pen olovkom za preciznije upravljanje ekranom na dodir.

Osim Intel Core Ultra procesora i gotovo trenutne Copilot integracije, ThinkPad T14 Gen 5 i T16 Gen 3 su dizajnirani za „DIY“, odnosno „uradi sam“ popravke. iFixit tim je bio prisutan da savetuje celokupni dizajn, tako da postoji mnogo delova koje korisnik može sam da menja kao što su: DIMM, SSD, WWAN kartice i baterije, između ostalih delova.

Imajući ovo na umu, iFixit tim je proaktivno ocenio ove laptopove sa ocenom popravljivosti 9,3 od mogućih 10. Ta ocena je znatno bolja nego proizvodi mnogih konkurentskih kompanija.

ThinkPad T14 Gen 5 će biti dostupan za prodaju u aprilu, sa početnom cenom od 950 dolara. ThinkPad T16 Gen 3 takođe kreće u prodaju u aprilu, počevši od cene sa 1.220 dolara. ThinkPad X12 Detachable Gen 2 će biti dostupan istog meseca, sa cenom od 1.400 dolara i konačno, ThinkBook 14 „2 u 1“ Gen 4 biće dostupan nešto ranije, odnosno u martu, sa početnom cenom od 1.170 dolara.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi