Najnovije Sony PS5 ažuriranje u beta verziji poboljšava zvuk i deljenje ekrana za DualSense kontrolere

DualSense kontroleri dobiće poboljšane mogućnosti zvučnika i mikrofona, ali i funkcije deljenja ekrana, ako najnovije beta Sony PS5 ažuriranje postane zvanično

Najnovije Sony PS5 ažuriranje u beta verziji poboljšava zvuk i deljenje ekrana za DualSense kontrolere

Sony je započeo testiranje nove PS5 beta nadogradnje funkcija koje bi trebalo da poboljšaju zvučnik i mikrofon na DualSense kontrolerima, uz dodavanje pokazivača i reakcija uz pomoć emotikona u opciji deljenje ekrana. Ovo najnovije Sony PS5 ažuriranje trenutno je dostupno samo testerima, a ukoliko prođe probe biće dostupno svim vlasnicima ovih kontrolera.

Zvučnik kontrolera bi uz ažuriranje trebalo da postane glasniji, a mikrofon da sadrži bolju eliminaciju buke, dok sam kontroler dobija i mogućnost prigušivanja osvetljenosti PS5 indikatora napajanja.

Firmver za oba bežična kontrolera, kako DualSense, tako i DualSense Edge je ažuriran ovom PS5 beta verzijom.

Kvalitet mikrofona na ovim kontrolerima je poboljšan, zahvaljujući novom AI modelu mašinskog učenja“, kaže Hideki Nišino, jedan od potpredsednika u kompaniji Sony Interactive Entertainment.

On objašnjava da su povratna buka od pritisaka na dugmad i zvuk igre potisnuti, što rezultira boljim iskustvom glasovnog četa među korisnicima. Dodatno, ukoliko koristite funkciju deljenja ekrana na PS5, vaši saigrači će sada moći da koriste pokazivače i reakcije uz pomoć emotikona za interakciju sa vašom igrom.

Gledaoci mogu da pomeraju pokazivač, poslati ’ping’ ili da nacrtaju liniju na deljenom ekranu, što im omogućava da istaknu određene objekte ili oblasti kako bi preciznije vodili glavnog igrača“, objašnjava Nišino.

Ova opcija deluje kao odličan dodatak koji bi trebalo da pomogne igračima da završe određeni nivo igre. Gledaoci takođe mogu da šalju reakcije kroz emotikone domaćinu deljenja ekrana, ali ovu opciju naravno možete isključiti ako imate prijatelje koji vole da vas ometaju jer im je zanimljivo.

Poslednja dodata funkcija kroz ovo Sony PS5 ažuriranje je mogućnost kontrole osvetljenja indikatora napajanja PS5. Od sada će postojati tri opcije koje možete izabrati: prigušeno, srednje i svetlo (što je podrazumevana opcija). Ipak, nažalost ne postoji mogućnost za potpuno isključivanje ovog indikatora.

Testerima je ovo ažuriranje dostupno već danas u SAD, Kanadi, Japanu, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Francuskoj, a beta ažuriranja obično stižu svim vlasnicima PS5 konzole u roku od nekoliko meseci nakon što ga dobiju i testeri. Tako da ne morate čekati da se beta verzija zvanično završi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi