Sony želi PlayStation kontroler koji možete da gnječite, stiskate i koji menja temperaturu dok igrate

Novi patent je otkrio da Sony potencijalno planira da napravi PlayStation kontroler koji možete da ga stežete, gnječite i menja temperaturu dok igrate

Sony želi PlayStation kontroler koji možete da gnječite, stiskate i koji menja temperaturu dok igrate

Sposobnost elektronike da isporuči značajne fizičke odgovore na interakciju korisnika postaje osnovni deo dizajna proizvoda. Sony je već pomerio neke granice sa novim DualSense kontrolerima koji imaju vibracije, ali je gigant sada podneo novi patent za PlayStation kontroler koji može da menja temperaturu u zavisnosti od toga šta se dešava u igri.

Patent, koji je objavljen 30. marta, tek sada počinje da isplivava na internetu. Detaljno opisuje različite funkcije koje bi Sony mogao da uvede u svoje kontrolere u budućnosti. Nije samo detekcija temperature novina, već i senzor koji će moći da detektuje pritisak, naprezanje, kao i ubrzanje, piše Dexerto.

Sve ovo će biti uklopljeno u kontroler koji će koristiti “makro-molekularni gel materijal”. Ovaj materijal će takođe biti podržan drugim elastičnim materijalom i Sony će verovatno korišćenjem tih materijala moći da menja temperaturu kontrolera. Patent takođe opisuje da bi kontroler mogao da se zgnječi, stisne i još mnogo toga.

Kao i kod većine moderne elektronike, Sony pominje veštačku inteligenciju u okviru patenta, a ona bi se koristila da menja oblik senzora ili unutrašnjih delova kako bi se bolje odrazila interakcija korisnika sa kontrolerom.

Pretpostavlja se da će DualSense brend igrati ogromnu ulogu u ovom kontroleru, ako ikada ugleda svetlost dana. Mada, većina patenata za gejming kontrolere se podnose kako bi se ideje zadržale unutar kompanije i često ne postoji tu prava namera da se ikada pojave na tržištu, ali naše je da se nadamo, posebno kada ideja deluje dobro kao ova.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. Ovaj Logitech PS kontroler mi je bio najudobniji i najdugotrajniji, čak još uvek radi. Kasniji džojstici generalno su za moj ukus bili nezgrapni.


    View image at the forums

  2. MegaSkot

    Po njihovoj logici, najbolje da ugrade prijemnik u hrcka, mozes ga gnjeciti, stiskati i zagarantovano ce menjati temperaturu.

  3. Чичарито

    Неће им се то исплатити, овако бизнис цвета док народ ломи контролере 😀

  4. jocasylver

    Nintendo ima jedan kontrolor na kom je moj kum ostavio otiske zuba 😉

  5. NjegovaWisost

    PS5 kontroler je najsavrseniji kontroler u iatoriji gejminga, da se ne lazemo….

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi