Sony DualSense V2 kontroler se pojavio na sajtu za kupovinu sa dva puta jačom baterijom od prethodnika

PlayStation 5 izgleda dobija novi Sony DualSense V2 kontroler koji se nakratko našao na sajtu za onlajn kupovinu Best Buy Canada sa specifikacijama i cenom

Sony DualSense V2 kontroler se pojavio na sajtu za kupovinu sa dva puta jačom baterijom od prethodnika

Novi model PlayStation 5 kontrolera Sony DualSense V2 našao se na kanadskom sajtu za onlajn kupovinu elektronskih uređaja Best Buy Canada po istoj ceni kao i originalni DualSense – 89,99 kanadskih dolara, ali sa boljim specifikacijama. Na istom sajtu izašle su i specifikacije ovog uređaja, ali sve je potom ubrzo uklonjeno. Ipak, sve informacije ubrzo su se raširile internetom, a Sony DualSense V2 kontroler bi, na osnovnu njih, ujedno trebalo da ima i dvostruko jaču bateriju nego originalni.

Kako je primetio portal TechPowerUp, novi kontroler takođe ne bi trebalo ni da se takmiči sa DualSense Edge modelom, a u odnosu na originalni, stižu značajna unapređenja koja se ne odnose samo na bateriju.

Najveća promena je definitivno u težini, za koju je pisalo da iznosi 280 grama u odnosu na originalnih 360 grama DualSense modela. To je oko 22 posto manja težine, iako originalni DualSense nije bio posebno težak. Uprkos tome, smanjenje bi trebalo dodatno da poboljša udobnost tokom dužeg korišćenja i igranja na konzoli, s obzirom na to da je lakši i od Edge modela koji ima 331 gram.

Još jedno značajno unapređenje kod Sony DualSense V2 biće u trajanju baterije, za koju je pisalo da može da traje 12 sati. Pri intenzivnoj upotrebi, originalni DualSense može se isprazniti za manje od 6 sati, pa ovo definitivno predstavlja ozbiljno unapređenje. DualSense Edge je još gori po tom pitanju, jer se može isprazniti za manje od 4 sata.

Navodno će Sony DualSense V2 kontroler dolaziti u paketu sa DualSense stanicom za punjenje, koja može da napuni do 2 kontrolera istovremeno. Pošto ovo obično spada u zasebnu kupovinu i inače morate da priključite kontroler da biste ga napunili, ovo je lep način da se smanji opterećenje USB portova i da se stvari malo pojednostave za PS igrače. To je posebno važno jer, iako je trajanje baterije kako izgleda dosta poboljšano, još uvek nije ni blizu visokog nivoa koji stiže od konkurenata.

Ovo osveženje trebalo bi da bude korisno za vlasnike PlayStation 5 konzola, ali i za PC igrače koji preferiraju raspored PlayStation kontrolera. Za istu cenu kao originalni kontroler, napravljena su značajna unapređenja, a ukoliko on zaista dolazi sa besplatnim punjačem (bar u Kanadi), to definitivno pomaže da se ublaži problem sa baterijom u poređenju sa drugim konzolama.

Pojava ovog kontrolera takođe može da znači da je objava PlayStation 5 Pro konzole bliža nego što mislimo, nakon što smo u decembru čuli i da počinje isporuka kompleta ove konzole za razvojne studije igara.

PS5 Pro bi definitivno bio najprikladniji sa novim DualSense V2 kontrolerom u odnosu na originalni ili na Edge modelom koji inače košta 199 dolara. Ipak, moraćemo da sačekamo još neko vreme da vidimo kako će se sve odvijati.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi