Sony predstavio novi kontroler za PS5 čiji izgled i funkcionalnosti možete sami da menjate

DualSense Edge donosi neka unapređenja koja će dobro doći svima nama.

Kako zaraditi još malo na ljubiteljima PlayStation konzole? Ponuditi im unapređenu verziju džojstika koji izgleda moćnije i koji donosi nove funkcionalnosti za koje niste najsigurniji da li su vam potrebne. Šalu na stranu, DualSense je u neku ruku i revolucionaran kontroler zbog svojih haptičnih tastera sa zadnje strane, ali isto tako je patio od sitnih problema sa istim tim tasterima koji bi trebalo da su rešeni. Kompanija Sony rešila je da predstavi evoluciju te revolucije kroz novi Dual Sense Edge.
Dual01.jpg
Moćniji izgled
Odmah da vam kažemo, novi kontroler iz kuhinje kompanije Sony izgleda veoma moćno. Najveća razlika u odnosu na standardni Dual Sense ogleda se u dizajnu donje sekcije kontrolera na kom se nalaze analogne palice, kao i sa zadnje strane na kom su primetna dva nova dugmeta. Naravno, ne treba zanemariti ni sada crnu površinu osetljivu na dodir sa prednje strane uređaja koja ima i reljefnu strukturu načinjenu od malih prepoznatljivih kvadrata, trouglova, krugova i “ikseva”. Međutim, najveće izmene su “ispod haube”.
Dual03.jpg
Moćnije specifikacije
Super je lepši izgled, ali nove mogućnosti su ono što nas interesuje, a čini se da ih ova revizija DualSense kontrolera ima na pretek:

Sada možete sami da podesite funkciju svakog tastera i da čak pojedine tastere u potpunosti isključite ukoliko vam samo odmažu prilikom igranja.
Omogućeno fino podešavanje osetljivosti haptičnih tastera sa zadnje strane kroz promenu “dužine” pritiska kako biste smanjili vreme potrebno da do kraja pritisnete ovaj taster.
Čuvanje više predefinisanih profila sa različitim mapiranjem kontrola kako biste brzo mogli da izmenite raspored tastera prema igri koju igrate ili prema korisniku koji upotrebljava kontroler.
Prisustvo “Fn” tastera koji omogućava menjanje vaših podešavanja bez potrebe da izlazite iz igre u kojoj uživate.
Potpuno izmenjive kapice na analognim palicama, kao i celokupni mehanizam analoga kako bi se izbegla situacija u kojoj morate da promenite ceo kontroler ukoliko se pojave problemi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi