Galaxy AI funkcije neće biti večno besplatne, Samsung planira da ih naplaćuje

Samsung nagoveštava da će Galaxy AI funkcije biti besplatne samo do 2025. godine posle čega će se tarifirati korisnicima

Galaxy AI funkcije neće biti večno besplatne, Samsung planira da ih naplaćuje

Samsung je predstavio svoju verziju tehnologije napredne ve[tačke inteligencije (Advanced Intelligence) na Unpacked događaju održanom u januaru, što je kasnije inspirisalo Apple da uvede svoju AI tehnologijuu pod nazivom Apple Intelligence. Integracija Galaxy AI sa serijom S24 telefona bila je najprodavanija karakteristika, ali je kompanija najavila da ove napredne funkcije neće ostati besplatne doveka.

Dok su korisnici zaboravili na pomen ograničenog pristupa alatima, kompanija je nedavno podsetila da usluge imaju ograničenje.

Samsung savetuje korisnike da uživaju u besplatnim AI uslugama do 2025. godine, jer će od 2026. godine Galaxy AI početi da se naplaćuje. U saopštenju za javnost, Samsung je najavio da Galaxy AI ide korak dalje proširujući svoje mogućnosti na širi Galaxy ekosistem uz pomoć sedam Galaxy Experience Spaces koji će biti globalno dostupni.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

U fusnoti saopštenja, tehnološki gigant je naglasio da ne želi da se ovakve napredne funkcije nude besplatno i da će naplaćivati svoj AI alat, počev od 2026. godine. Samsung je postavio podsetnik u fusnotama za korisnike ponavljajući svoje planove za AI funkcije.

Galaxy AI funkcije će biti besplatne do kraja 2025. na podržanim Samsung Galaxy uređajima

Druge velike kompanije koje nude Generative AI imaju usluge dostupne besplatno kako bi korisnici uživali u njihovim mogućnostima, kao što su Google Gemini, Open AI ChatGPT i Microsoft Copilot. Međutim, lideri ovih AI inicijativa sada prave razliku između usluga za besplatne korisnike i plaćenih korisnika, nudeći premium verziju sa više naprednih funkcija, kao što je ChatGPT Plus, unapređena verzija za korisnike koji su preplaćeni.

Samsung ima mogućnost da krene istim putem i kreira dva nivoa funkcija, jedan standardni besplatni za korisnike i drugi sa većim brojem ažuriranja ograničenih na premijum korisnike. Ova razlika bi omogućila korisnicima da iskoriste osnovne napredne funkcije koje nudi Advanced Intelligence, a zatim plate za uživanje u naprednijem iskustvu.

Možda je plan kompanije da ide napred sa ovim pristupom i ponudi plaćenu verziju kao Galaxy AI Plus, slično konkurenciji, ali detalji o tome su za sada nepoznati i sve što znamo u ovom trenutku je da besplatna verzija postoji samo do kraja 2025. godine. Za sada, južnokorejski tehnološki gigant izgleda da se više fokusira na proširenje Galaxy Experience iskustva na korisnike širom sveta, uključujući sedam novih prostora, kao što su Pariz, Dubai i Tokio, prenosi Wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. DeonTuck

    Mogu da ih ugase odmah :D

  2. babazaneto

    Slažem se. Ionako su za naš region i govorno područje maltene beskorisne, sem generative wallpaper opcije. Samsung Srbija ne čini i dalje ništa po pitanju kreiranja language pack-a za srpski jezik kako bi ovo postalo korisno. Takođe, mnoge druge opcije koje su dobre zahtevaju srpski jezik, tako da ništa od svega toga rekao bi. S23 Ultra bi bio mnogo bolje iskustvo kada bi davali podršku za naš jezik. Čak bi i postojao češći prelaz korisnika na novije uređaje.

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi