Deo Windows 10 korisnika već sad može da isproba Microsoft Copilot AI pomoćnika

Digitalni pomoćnik zasnovan na veštačkoj inteligenciji (AI) Microsoft Copilot već sada je dostupan za deo Windows 10 korisnika u okviru Windows Insider programa

Deo Windows 10 korisnika već sad može da isproba Microsoft Copilot AI pomoćnika

Pristup AI pomoćniku Microsoft Copilot već sada je dostupan za deo Windows 10 korisnika koji verziju asistenta mogu instalirati kroz Release Preview verziju. To znači da je Copilot dostupan u okviru Windows Insider programa, ali nema garancije da će AI pomoćnik raditi čak i ukoliko ste deo ovog programa, odnosno, ukoliko nemate kompatibilan uređaj za njegovo pokretanje.

Samo nekoliko dana po izlasku vesti da da će i Windows 10 dobiti AI asistenta, glasine se laganim koracima ispunjavaju. Međutim, pristup Copilot funkcijama možda potraje, ukoliko uređaj koji koristite ne ispunjava uslove za njihovo pokretanje, navela je kompanija.

Ukoliko, pak, uređaj ispunjava uslove koje zahteva Copilot i želite da ga što pre omogućite, Microsoft predlaže uključivanje opcije preuzimanja najnovijih ažuriranja čim ona budu dostupna („Get the latest updates as soon as they’re available“). Ovu opciju možete uključiti tako što ćete otići na Settings (Podešavanja), zatim na Update & Security (Ažuriranje i bezbednost) i onda na Windows Update (Windows ažuriranja).

Uslovi koje zahteva Copilot na uređaju podrazumevaju da imate RAM od najmanje 4 GB i adapter za ekran koji podržava rezoluciju od najmanje 720 p. Ukoliko koristite VPN, verovatno je moguće da i preko njega dobijete ove funkcije, s obzirom na to da je Preview verzija trenutno dostupna samo na tlu Severne Amerike, u delovima Azije i Južne Amerike.

Takođe, Copilot neće raditi ukoliko vam je Taskbar postavljen vertikalno sa leve ili desne strane ekrana, nego on mora biti u horizontalnoj postavci na dnu ekrana. Takođe, ukoliko koristite više monitora, Copilot će raditi samo na primarnom.

Mogućnosti koje donosi Copilot zasnivaju se na funkcijama veštačke inteligencije i on može funkcionisati kao klasičan AI četbot, ali i upravljati nekim Windows funkcijama. Međutim, on će raditi malo drugačije na Windows 11, s obzirom na to da neke funkcije ovog operativnog sistema nisu dostupne na Windows 10 verziji.

Više o mogućnostima Copilot pomoćnika možete pročitati ovde.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi