Kako da vratite Chrome Downloads na staro mesto

Ukoliko vas nervira nova pozicija Chrome Downloads, u nastavku teksta je brzo rešenje za vraćanje obaveštenja na staro mesto u dno stranice

Kako da vratite Chrome Downloads na staro mesto

Ukoliko vam se dopadaju stvari onakve kakve su i bile ranije, a ujedno vas nervira nedavno ažuriranje Google pregledača, u nastavku teksta je brzo rešenje za vraćanje Chrome Downloads na staro mesto. Brzo rešenje bi svakako bilo menjanje takozvanog Download flag podešavanja u pregledaču ukoliko to znate sami da uradite, a ono malo duže je isto rešenje koje je TheVerge objasnio kroz četiri koraka.

Chrome pregledač doneo je početkom avgusta izvesne novine, kako za mobilne tako i za desktop verzije, kako to obično i biva sa ažuriranjima. Međutim, neke novine jednostavno ne posmatraju svi nužno kao poboljšanja.

Jedna od njih je i nova pozicija za Chrome Downloads na desktop verziji. Ona je premeštena sa dna pregledača u gornji desni ugao prozora u vidu neke vrste padajućeg menija, odmah pored mesta za sliku Google naloga. Na sreću, ova opcija se može vratiti na staro mesto.

Vraćanje Chrome Downloads u donji levi ugao ekrana

Iako je ovo brzo rešenje, treba imati u vidu da je ono eksperimentalno i da ga Google u budućnosti možda ukloni, objašnjeno je na kompanijskoj stranici podrške. U svakom slučaju, sada je dostupno i evo njihovih koraka:

  1. U polje za URL adresu ukucajte (ili iskopirajte i nalepite): chrome://flags/#download-bubble
  2. Na ekranu će vam se pojaviti veliki broj podešavanja, a kako biste traženo lakše pronašli na tastaturi istovremeno stisnite Ctrl + F i u to polje za pretragu upišite ime podešavanja odnosno: Enable download bubble
  3. Ovo podešavanje će biti obeleženo, a pored njega će se nalaziti padajući meni koji će verovatno biti obeležen na opciju Default, odnosno podrazumevano podešavanje. Na ovaj meni treba da kliknete i izaberete opciju Disabled (Onemogućeno)
  4. Nakon toga u donjem desnom uglu će vam se pojaviti opcija Relaunch (ponovo pokreni), na koju treba da kliknete da bi se Chrome Downloads vratila na staro mesto

Nakon što se Chrome ponovo pokrene, ikona preuzimanja u gornjem desnom uglu će nestati, a kada preuzmete neki fajl, traka za preuzimanja će se kao i u dobra stara vremena pojaviti na dnu vašeg prozora.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi