Kako veštačka inteligencija u Windows 11 sistemu štedi vreme korisnicima?

Veštačka inteligencija u Windows 11 sistemu štedi vreme korisnicima kroz upotrebu različitih alata i funkcija uz pomoć kojih brže obavlja određene poslove i svakodnevne rutine

Kako veštačka inteligencija u Windows 11 sistemu štedi vreme korisnicima?

Veštačka inteligencija postaje sve veći deo naših digitalnih života, a Microsoft je usvojio ovu novu tehnologiju velikim delom Windows 11 sistema, pre svega predvođenog novim digitalnim asistentom, Copilot.

Prava prednost veštačke inteligencije leži u tome što može pomoći korisnicima da brže obavljaju svoj posao, štedeći vreme koje mogu iskoristiti za druge zadatke. Očekuje se da će mnogi AI alati koji štede vreme tek stići, što znači da ćemo u narednim mesecima i godinama biti svedoci procesa u kome čemo dobiti još više slbodnog vremena, prenosi Mashable.

Kako AI u Windows 11 sistemu može uštedeti vreme:

Jednostavne funkcije pretrage

Prvi zadatak u kojem su AI alati postali prilično dobri jeste pretraga. Iako AI alati mogu ponekad dati netačne informacije, Copilot pruža izvore informacija koje možete proveriti, jesu li istinite ili ne. Osim toga, omogućava vam da postavljate dodatna pitanja, što je mnogo brže nego pretraživati više tema na internetu.

Sažetak dokumenata

Uz AI u Windows 11 sistemu, ne morate nužno čitati čitave, duge dokumente. Umesto toga, možete zamoliti Copilot da napravi sažetak dokumenata za vas, i to u nekoliko različitih aplikacija i servisa. Na primer, možete zamoliti Copilot da sažme članke u Microsoft Edge-u ili dokumente u Word-u.

Kreiranje slika

Postoje i korisni alati za kreiranje slika pomoću AI u Windows-u, a u budućnosti će stići još više takvih alata. Za sada možete koristiti Microsoft Designer za kreiranje slika. Jednostavno unesite tekstualni upit, a Designer će kreirati sliku za vas. Nakon toga, možete uređivati sliku koristeći AI alate i ručne alate za grafički dizajn.

Generisanje teksta

Kao što možete očekivati, Copilot može generisati i tekst, što može biti korisno u raznim situacijama. Na primer, iz aplikacije Pages možete aktivirati Copilot i zatražiti od njega da generiše tekst opisujući kakav tekst želite da kreira. Nakon toga, možete zatražiti od Copilot-a da promeni ton teksta ili da ga prepiše I dopuni na osnovu dodatnih uputa. Potom, jednostavno pritisnite dugme “Add to page” i novi tekst će se pojaviti u vašem dokumentu.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Recall (stiže uskoro)

Jedan od najmoćnijih nadolazećih AI alata za Windows 11 prvo će se pojaviti na novoj generaciji računara, nazvanih Microsoft Copilot+ PC. Ovi računari imaju moćne nove AI procesore koji mogu obraditi lokalne AI funkcije, kao što je Recall. Recall prati aktivnosti na vašem računaru i postavljanjem pitanja Copilot-u omogućava vam da lako pronađete dokumente, web stranice, slike i drugo. Možete isključiti ovu funkciju i podesiti sa kojim aplikacijama i web stranicama može da radi ili ne. Microsoft naglašava da se ovi snimci čuvaju lokalno, a ne na eksternim serverima.

Cocreate (stiže uskoro)

Cocreate podiže alate za kreiranje slika na jedan potpuno viši nivo. Koristeći Cocreate na Copilot+ PC računarima, moći ćete da skicirate I dizajnirate u Paint-u i kombinovati te informacije sa tekstualnim upitima kako bi Cocreate kreirao novu sliku za vas. Funkcija će biti dostupna i u Microsoft Photos, što može biti idealno za one kojima su na primer, potrebne ilustracije za dokumente.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Kreće mozak da teži veličini oraha...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi