Microsoft priprema iznenađenje, poboljšani Windows 11 sa ozbiljno unapređenim taskbarom

Microsoft Windows 11 korisnici uskoro bi mogli da uživaju u raznim manjim, ali veoma korisnim promenama primećenim u nedavnim „preview“ verzijama OS-a, uključujući nekoliko značajnih unapređenja taskbara

Microsoft priprema iznenađenje, poboljšani Windows 11 sa ozbiljno unapređenim taskbarom

Jedna od značajnijih promena uvedena u najnovijoj Microsoft Windows 11 Beta verziji (build 22635) je podešavanje taskbara koje prikazuje tzv „jump“ listu brzog pristupa opcijama kada pređete mišem preko ikone aplikacije.

Ova lista omogućava brz pristup funkcijama aplikacije jednim klikom. Na primer, prelaskom preko ikone Snipping Tool-a omogućava trenutno pravljenje snimka ekrana. Trenutno, u Windows 11, za pristup ovim istim funkcijama potrebno je kliknuti desnim klikom na ikonu aplikacije na taskbaru. Nova funkcionalnost sa prelaskom omogućava dodatnu pogodnost tako što štedi jedan klik i ubrzava rad.

Još jedna dodatak u ovoj beta verziji je funkcija „Continue from phone“, koja je ranije viđena u početnim test fazama funkcionisanja. Kao što naziv govori, ova funkcija će omogućiti korisnicima da nastave obavljanje poslova i zadataka sa svojih Android telefona na svojim PC računarima. Tačan način funkcionisanja i njegova veza sa postojećom funkcijom Phone Link još nisu poznati, jer je funkcija trenutno u fazi testiranja.

Međutim, najnovija verzija uključuje opciju za prikaz ikone „Continue from phone“ na taskbaru kada je dostupno prebacivanje sa rada na telefonu na računar, a što se može uključiti ili isključiti u Settings podešavanjima Personalization > Taskbar.

Dodatne Microsoft olakšice za svakodnevno korišćenje

U drugoj Windows 11 Preview verziji (build 26257) u Canary kanalu, uvedene su još neke korisne funkcije poput opcija pravljenja tab duplikata u File Explorer-u i to pomoću desnog klika.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Tu je i nova opcija promene smera skrolovanja miša koja omogućava korisnicima da biraju hoće li okretanjem točkića prema sebi pomerati stranicu gore ili dole. Ubačena je i mogućnost isključivanja opcije povećanja preciznosti kurzora miša za one koji ne žele da je koriste, prenosi Tech Radar.

Da biste isprobali ove funkcije sada, korisnici moraju da se pridruže Windows Insider programu kao tester korisnici. U suprotnom, moraćete da sačekate da ove funkcije prođu kroz razne test verzije Windows 11 OS-a, sve dok ne pređu put do izalska u verziji javnog izdanja.

Iako postoji mogućnost da neke funkcije budu povučene od strane Microsofta tokom testiranja, nadamo se da će posebno unapređenja taskbara, uskoro biti dostupna svim korisnicima Windows 11 operativnog sistema. Windows Latest spekuliše da će ova poboljšanja biti deo Windows 11 24H2 ažuriranja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi