Stiže nova Google Play prodavnica za uređaje sa velikim ekranom

Tehnološki gigant najavljuje ažuriranja, pa tako praktično stiže nova Google Play prodavnica za Chromebook ručunare, Android tablete i sklopive telefone

Stiže nova Google Play prodavnica za uređaje sa velikim ekranom

Google je rešio da redizajnira svoj Play Store kako bi unapredio iskustvo na uređajima sa velikim ekranom. Promene uključuju davanje prioriteta aplikacijama koje su dobro skalirane, ne zahtevaju fiksnu orijentaciju na ekranu, odnosno ne odgovaraju njegovom odnosu širine i visine i onima koje podržavaju kako portretnu, tako i pejzažnu orijentaciju, piše na Android Developers blogu. Uređaji koje će promene pogoditi su telefoni sa savitljivim ekranom, Android tableti kao i Chromebook računari.

Ažuriranje podrazumeva i drugačije organizovanje stranice sa detaljima o aplikacijama prikazujući ih u rasporedu sa više kolona podižući sadržaj na više ka vrhu ekrana. Na stranicama igara koje poseduju video visoke rezolucije će on biti istaknut na baneru na vrhu, kako bi korisnici lakše stekli uvid u gameplay same igre.

Jedna od nadogradnji je i novi prikaz podeljenog ekrana u pretrazi na Play prodavnici kako bi korisnici lakše mogli da upoređuju aplikacije koje istražuju na uređajima sa velikim ekranom. Oni će stranicu sa rezultatima pretrage i onu sa detaljima o konkretnoj aplikaciji videti jednu pored druge.

Takođe navigacija u Play prodavnici podrazumevaće levu navigacionu traku, što stavke menije približava prstima ruke čineći ih pristupačnijim, posebno ukoliko je uređaj u pejzažnom režimu.

Google je najavio da će promene početi da primenjuje u narednim nedeljama, što će možda naterati i programere da prilagode svoje aplikacije uređajima sa velikim ekranima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi