Twitter (X) uvodi još dva nivoa pretplate, uz postojeći Premium paket

Uz postojeći Premium pretplatnički paket, društvena mreža Twitter (X) uvodi još dva nivoa pretplate: Basic opciju za tri, odnosno Premium+ za 16 dolara mesečno

Twitter (X) uvodi još dva nivoa pretplate, uz postojeći Premium paket

Društvena mreža Twitter (X) dodaje još dva nivoa pretplate uz postojeći Premium paket koji košta osam dolara mesečno, pa je tako sada dostupan i osnovni, odnosno Basic nivo za tri i Premium+ paket za 16 dolara.

Najviši Premium+ nivo potpuno eliminiše prikaz reklama na ovoj društvenoj mreži, a uz to naravno ima plavu kvačicu koja označava potvrđene naloge i sve druge postojeće pogodnosti za pretplatnike. Osim toga, čelnici mreže tvrde da će ovaj vid pretplate dobiti još veći algoritamski podsticaj u odgovorima u poređenju sa pretplatnicima koji plaćaju jeftiniju Premium opciju.

Najniži nivo uključuje nekoliko pogodnosti, kao što su izmena objava, objave sa većim brojem karaktera, objavljivanje dužih video snimaka i drugo, ali on uopšte ne ukida prikazivanje reklama.

Međutim, treba napomenuti da su oba nivoa pretplate trenutno dostupna samo u veb verzijama, što verovatno ima za cilj da pomogne kompaniji da izbegne dodatne naknade koje su povezane sa Apple i Google prodavnicama aplikacija.

Detaljan prikaz opcija koje korisnici dobijaju ukoliko se odluče na neku od ponuđenih opcija pretplata, vide se klikom na link u objavi zvaničnog Twitter (X) naloga @premium. Na osnovu toga, deluje da oni koji plate tri dolara dobijaju mnogo ograničeniji skup funkcija u poređenju sa onim skupljim opcijama.

Ovim novinama, potvrđene su ranije glasine koje su tvrdile da mreža testira pretplatu na tri nivoa, kojom bi postojeća bila proširena na nekoliko opcija.

Vlasnik ove mreže, milijarder Ilon Mask, nedavno je najavio i mogućnost uvođenja obavezne pretplate za sve korisnike u „malom iznosu“, ali i dalje nema detaljnih informacija o tome.

Međutim, ova mreža je na jedan način počela da testira i to, zahtevanjem uplate od jednog dolara na godišnjem nivou od svih novih korisnika u pojedinim regionima, ukoliko žele da dobiju neke osnovne funkcije na mreži, kao što su objavljivanje i lajkovanje.

Promene dolaze usred Maskovog plana da od Twitter mreže napravi „X – aplikaciju za sve“, koja će dobiti mnoštvo novih funkcija, uključujući i neke bankarske i druge finansijske usluge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi