Xiaomi sprema MIOS – novi operativni sistem koji će zameniti MIUI

Nedavno su procurele informacije da se Xiaomi sprema da predstavi MIOS, svoj novi operativni sistem koji bi trebao da zameni popularni MIUI.

Xiaomi sprema MIOS – novi operativni sistem koji će zameniti MIUI

O MIOS razvoju se priča već neko vreme, a odnedavno su se na Twitter mreži pojavile slike About ekrana na kojem se nalazi logo novog operativnog sistema. Skeptici navode da je u pitanju fabrikovani logo, ali ima razloga koji navode da bi MIOS zaista mogao da bude u finalnim fazama razvoja.

Glasine o Xiaomi MIOS postoje još od 2013. godine, kada su se pojavile prve informacije o tome da Xiaomi razvija svoj operativni sistem. U to vreme, bilo je glasina da će platforma debitovati zajedno sa vodećim Mi 4 telefonom,  ali to se nikada nije dogodilo. Umesto toga, pametni telefon je predstavljen sa MIUI, kao i svi naredni modeli (sa izuzetkom Mi A serije), što sugeriše da rukovodstvo kompanije Xiaomi u to vreme nije videlo dovoljno razloga da razvije sopstveni operativni sistem, piše GizChina.

Ako poverujemo procurelim informacijama, deluje da se neko u kompaniji Xiaomi predomislio. Snimak ekrana koji je procurio na ekranu „About“ sugeriše da je MIOS trenutno u alfa fazi razvoja, što znači da Xiaomi još uvek nema spremno rešenje.

Iako su specifičnosti MIOS-a još uvek misterija, ako je on zaista u razvoju, verovatno će postati nešto slično Huawei HarmonyOS-u koji za osnovu i dalje ima Android. Dizajn i karakteristike će verovatno biti slični onima kod standardnog MIUI-ja, ali ostaje misterija koliko Xiaomi želi da napravi operativni sistem koji se razlikuje od Android osnove.

Naravno, bez mnogo opipljivih informacija, koje se baziraju na jednoj slici ekrana sumnjivog porekla, ovo treba uzeti sa dozom rezerve, jer ne bi bio prvi put da se ovakve informacije pojavljuju kako bi se napravio buzz oko Xiaomi telefona i MIUI ekosistema.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi