Apple ukida iPhone 17 Plus, umesto njega stiže novi iPhone 17 Slim

Apple planira ukidanje "Plus" modela počevši od iPhone 17, uvodeći novi "Slim" iPhone kao deo premium ponude

Apple ukida iPhone 17 Plus, umesto njega stiže novi iPhone 17 Slim

Apple bi mogao da prestane sa proizvodnjom “Plus” modela iPhone-a počevši od iPhone-a 17, ali bi ih mogla zameniti nečim još boljim.

iPhone uređaji su tokom poslednjih nekoliko godina postajali sve veći, što je činilo “Plus” modele manje privlačnim u odnosu na osnovne ili Pro modele. Stoga, nije iznenađenje da Apple razmatra ukidanje Plus serije iPhone-a počevši od iPhone-a 17.

Nove glasine nagoveštavaju da Apple ne planira samo ukidanje iPhone 17 Plus modela iz svoje linije, već i da ga zameni potpuno novom, premium verzijom iPhone 17 sa privlačnim dizajnom.

Apple navodno planira da lansira novi “Slim” iPhone

Prema glasinama koje su procurele 20. jula na kineskoj društvenoj mreži Weibo, iPhone 17 linija neće uključivati Plus model. Umesto toga, Apple navodno planira da lansira novi “Slim” iPhone, koji će postati  novi premium model u iPhone liniji, sličan Apple Watch Ultra.

“iPhone 17 Slim” će preuzeti dizajnerske smernice od iPad Pro M4, koji je lansiran u maju kao najtanji Apple proizvod ikada. Ranije glasine koje potiču od Mark Gurmana iz Bloomberga i Apple analitičara Ming-Chi Kuo-a potvrđuju najnovije glasine o ultra-tankom iPhone-u na horizontu.

Još uvek nije jasno koliko će iPhone 17 Slim biti tanji u odnosu na osnovne i Pro modele, ali razlika bi trebalo da bude primetna. Glasine sa Weibo-a ovog vikenda takođe su otkrile da Apple planira da celu iPhone 17 liniju opremi LTPO ekranima, što znači da će svaki iPhone 17 imati ProMotion (120Hz osvežavanje ekrana), što je trenutno dostupno samo na Pro modelima.

Takođe se priča da će iPhone 17 linija imati Apple-ove A19 i A19 Pro procesore. iPhone 17 Slim će biti premium model u liniji, tako da nema sumnje da će imati A19 Pro. Takođe će biti najskuplji iPhone u seriji, pa će posedovanje novog ultra-tankog dizajna biti skupo. Glasine sa Weibo-a ovog vikenda izvestile su da bi iPhone 17 Slim mogao startovati od 1.299 dolara, što ga čini skupljim čak i od iPhone 15 Pro Max, koji trenutno kreće od 1.199 dolara.

Apple iPhone 17 Slim će biti premium model

Ako su glasine tačne, iPhone 17 linija bi mogla izgledati ovako:

  • iPhone 17: 799 dolara, A19 procesor, 6.27-inčni LTPO (ProMotion) ekran, 8GB RAM-a
  • iPhone 17 Pro: 1.099 dolara, A19 Pro procesor, 6.27-inčni LTPO (ProMotion) ekran, 12GB RAM-a
  • iPhone 17 Pro Max: 1.199 dolara, A19 Pro procesor, 6.86-inčni LTPO (ProMotion) ekran, 12GB RAM-a
  • iPhone 17 Slim/Ultra: 1.299 dolara, A19 Pro procesor, 6.65-inčni LTPO (ProMotion) ekran, 12GB RAM-a

iPhone 17 Slim nije jedini ultra-tanki Apple proizvod u planu u Kupertinu. Nedavne glasine ukazuju na to da Apple planira da redizajnira sve svoje glavne proizvode sa tanjim dizajnima, uključujući iPhone, MacBook i Apple Watch. Ovo je uzbudljivo, ali takođe predstavlja velike izazove za Apple-ov dizajnerski tim, izazove koji će biti ključni za pravljenje ovih proizvoda višeg kvaliteta, ne samo tanjih.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Trajanje baterije je verovatno najveća prepreka. Postoje legitimni tehnički razlozi zašto telefoni, tableti, laptopovi i pametni satovi imaju određenu debljinu. Nije mali podvig napraviti bateriju tanjom i manjom bez kompromisa po trajanje baterije.

Apple će morati da pronađe način da iPhone 17 Slim ima barem onoliko trajanje baterije koliko i iPhone Pro Max, ako ne i više. Na kraju krajeva, ako će biti najskuplji model u iPhone 17 liniji, mora imati najbolje specifikacije.

Izdržljivost je takođe potencijalni problem. Dok su tanji proizvodi svakako vizuelno upadljivi, mogu biti podložniji savijanju, prenosi laptomag.

Mnogi Apple-ovi fanovi će se setiti ozloglašenog “bendgate” skandala sa iPhone 6. Sada Apple planira da lansira iPhone koji će verovatno biti tanji od iPhone 6 i 6 Plus. Kako će njegov dizajnerski tim stvoriti tanju šasiju koja nije sklona savijanju? Moraćemo da sačekamo i vidimo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. NovemberWhisky

    iPhone 17 Slim nije jedini ultra-tanki Apple proizvod u planu u Kupertinu. Nedavne glasine ukazuju na to da Apple planira da redizajnira sve svoje glavne proizvode sa tanjim dizajnima, uključujući iPhone, MacBook i Apple Watch.

    Izgleda im je stavljanje funkcionalnosti ispred dizajna bio samo privremeni brain fart. Zaista ne vidim nikakvu prednost u laptopovima tanjim nego sto su sad.

  2. Samsung je svojevremeno pre deceniju i po fokusirao marketing na tu ultra tanku liniju, tako da je ta priča passé.

  3. NovemberWhisky

    O cemu tacno pricas?

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi