Dimensity 6100+ je najnoviji MediaTek čipset za telefone srednje klase

Kompanija MediaTek predstavila je svoj novi Dimensity 6100+ čipset za mobilne telefone srednje klase sa dva CPU Cortex-A76 jezgra i šest Cortex-A55 jezgara

Dimensity 6100+ je najnoviji MediaTek čipset za telefone srednje klase

Najnoviji MediaTek čipset zove se Dimensity 6100+ i najavljen je za telefone srednje klase predstojeće generacije. Ovaj procesor podržavaće premijum 10-bitne ekrane sa brzinom osvežavanja od 90 do 120 Hz, piše na sajtu kompanije.

Njegova procesorska jezgra zasnovana su na ARM arhitekturi i čip u stvari ima dva CPU Cortex-A76 jezgra i šest Cortex-A55 jezgara, a pokretaće telefone sa kamerama koje podržava i veštačka inteligencija (AI).

Čipset će tako moći da pokreće AI kamere do 108 MP, kao i one koji imaju 2K rezoluciju sa video snimajem od 30 fps, što znači da ide nepopularnih stopama Snapdragon 695 i Snapdragon 4 Gen 1 čipsetova. Uz to, tajvanski dizajner čipova tvrdi da njegov novi čip ima UltraSave 3.0 + tehnologiju koja nudi do 20 posto manju 5G potrošnju energije u poređenju sa konkurencijom.

MediaTek bez navođenja specifičnih detalja tvrdi da je novi čip dobio impresivna povećanja performansi u odnosu na prethodnike, sa povećanom energetskom efikasnošću i manjim materijalnim troškovima.

Ipak, i dalje se ne zna koje će tačno telefone pokretati ovaj čip, a do kraja septembra bi trebalo da izađu njihova imena, što će potom ubrzati i njihovo testiranje performansi, koje insajderi možda urade i pre zvaničnog lansiranja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi