Dva nova Mac uređaja na vidiku, jedan sa M2 Ultra čipsetom

Apple testirao čak dva nova Mac uređaja sa M2 Max i M2 Ultra čipsetovima, tačno pred održavanje godišnje Apple WWDC konferencije

Dva nova Mac uređaja na vidiku, jedan sa M2 Ultra čipsetom

Apple bi navodno trebalo da ponudi kupcima novi Mac hardver sa sopstvenim SoC čipovima M2 Ultra i M2 Max, a novinar Mark Gurman kaže da dva nova Mac uređaja u opticaju nose interne oznake Mac 14,13 i Mac 14,14.

Ove informacije podižu očekivanja od ovogodišnje Apple WWDC konferencije, s obzirom na to da se dosad samo znalo kako će na konferenciji biti predstavljen MacBook Air laptop sa većim ekranom od 15 inča u dijagonali. 

Ranije je objavljeno da će Apple zameniti procesore u M2 MacBookAir, M2 MacBookPro kao i Mac Studio desktop od 5. juna, što je ujedno i datum početka Apple konferencije.

Apple M2 Ultra u centru pažnje

Testiranje M2 Ultra čipseta znači da će on naslediti M1 Ultra model i postati najmoćniji Apple čipset. Prelaskom na M2 Ultra, očekuje se da će to značiti više CPU i GPU jezgara od M1 verzije, pri čemu je procesor verovatno dobijen spajanjem dva M2 Max čipseta.

Inače, M1 Ultra čipset podrazumeva konfiguraciju od 20 CPU jezgara, 64 GPU jezgara kao i 32-jezgarni Neural Engine koji se koristi za bolje performanse veštačke inteligencije. Prelaskom na M2 Ultra, broj jezgara bi trebalo da se poveća, što bi automatski značilo sposobniji i brži procesor. 

Apple je ranije već najavio da se njegov M2 Max čipset moći poručiti sa najnovijim MacBook Pro modelima prenosnih računara koji imaju 12-jezgarni CPU i 38-jezgarni GPU. 

Osim ovih novina, u pogledu hardvera se očekuje i predstavljanje novih Apple VR/AR naočara koje navodno imaju Reality Pro naziv. Sve zvanične informacije biće objavljene na WWDC konferenciji koja će trajati od 5. do 9. juna.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi