Objavljen Realme GT5 sa 24 GB/1 TB konfiguracijom u najjačoj varijanti

Kako je i najavljeno, danas je zvanično objavljen Realme GT5 telefon, a u najjačoj varijanti ima konfiguraciju od 24 GB RAM-a i 1 TB prostora za skladištenje

Objavljen Realme GT5 sa 24 GB/1 TB konfiguracijom u najjačoj varijanti

Novi Realme GT5 ima i podršku za veoma brzo punjenje od 240 W, zajedno sa konfiguracijom od 24 GB radne, i 1 TB memorije za čuvanje podataka u svojoj najboljoj varijanti. Baš kao što su glasine i ukazivale, postoje dve različite verzije uređaja. Ona slabija imaće podršku za brzo punjenje od „samo“ 150 W, a biće dostupna u odnosu memorije od 12/256 GB ili 16/512 GB.

Prva verzija, dakle, ima samo jednu, pomenutu memorijsku konfiguraciju, a sistemi punjenja su upareni sa različitim kapacitetima baterija. Naime, moćnija verzija telefona ima kapacitet baterije od 4600 mAh i punjenje od 240 W, dok druga ima nekonvencionalnih 5240 mAh, ali se puni na 150 W.

U obe verzije – ukoliko ispraznite bateriju, dobićete je napunjenu u jako brzom vremenskom roku. Podrška od 240 W napuniće bateriju na 20 posto za samo, neverovatnih 80 sekundi, dok će ona od 150 W stići do 50 procenata baterija za i dalje neverovatnih, sedam minuta.

Svaku verziju uređaja pokreće Snapdragon 8 Gen 2 čipset, za koji je predstavnik Realme brenda ranije rekao da će ga novi uređaj poterati do krajnjih granica. Za sistem hlađenja ovog modela zadužen je devetoslojni sistem koji rasipa toplotu na ukupnoj površini od 20.827mm2.

Uređaj ima ravan OLED ekran dijagonale 6,74 inča sa brzinom osvežavanja od 144 Hz i 1.5K rezolucijom. Najveći nivo osvetljnosti dostiže 1400 nita i koristi PWM zatamnjenje visoke frekvencije od 2160 Hz.

Adreno GPU, ipak, neće obavljati sve teške grafičke poslove jer je uparen sa X7 posebnim ekranskim čipom, kako je ranije i tvrdila GSM Arena. On će pomoći za fps povećanje u igrama i u optimizovanju vizualnih performansi.

Kamere, povezivanje i dostupnost Realme GT5

Kada su u pitanju kamere – sa zadnje strane nalazi se glavna 50 MP kamera zasnovana na Sony IMX890 senzoru veličine 1/1,56 inča. Njeno sočivo od 24 mm ima f/1,9 otvor blende i optičku stabilizaciju slike (OIS). Uz njega nalazi se ultra široka kamera koja pokriva 112° sa rezolucijom od 8 MP i makro modulom od 2 MP.

Takođe sa zadnje strane, kao što su insajderi ranije sugerisali, nalazi se LED svetlo koje uokviruje Snapdragon logo i može da svetli u 26 boja sa pet nivoa podešavanja svetline.

Na prednjoj strani telefona nalazi se selfi kamera koja koristi 16 MP senzor. Uređaj podržava dve SIM kartice, a opremljen je sa četiri Wi-Fi „antene“ i ima podršku za Wi-Fi 7 i  jednu nezavisnu za Bluetooth vezu.

Kako piše GSM Arena, telefon nema podršku za žični 3,5 mm priključak za slušalice. Međutim, na sajtu stoji da poseduje stereo zvučnike, Hi-Res Audio i Dolby Atmos sertifikat.

Boje u kojima je ovaj model dostupan su zelena sa mat završnom obradom i srebrna čija završnica podseća na ogledalo. Uređaj je, međutim, trenutno objavljen u Kini, i dalje nije poznata informacija da li će on biti dostupan van ovog tržišta. Tamo, on trenutno košta između 2999 i 3799 kineskih juana u zavisnosti od verzije i konfiguracije.

To znači da ona sa 12/256 GB konfiguracijom košta otprilike oko 380 evra, ona sa 16/512 GB oko 420 evra, dok je najjača verzija (24 GB/ 1 TB) dostupna za oko 480 evra u Kini. To za telefon sa ovakvim specifikacijama zapravo ne predstavlja mnogo novca, ali ako i kada se on pojavi i na drugim tržištima, cena će mu definitivno skočiti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi