Premijera Xiaomi 14 najverovatnije dan posle Snapdragon samita, 27. oktobra

Nove glasine konkretizuju datum izlaska nove Xiaomi 14 serije telefona i tvrde da će ona izaći dan posle završetka Snapdragon samita što je 27. oktobar

Premijera Xiaomi 14 najverovatnije dan posle Snapdragon samita, 27. oktobra

Izgleda da kineska kompanija Xiaomi želi da bude prva koja će predstaviti uređaje sa predstojećim Quacomm čipsetom, pa je premijeru nove serije telefona tako navodno zakazala za dan nakon završetka Snapdragon samita. To znači da bi Xiaomi 14 seriju sa novim Snapdragon 8 Gen 3 čipsetovima najverovatnije trebalo da vidimo već 27. oktobra.

Ove informacije su nezvanične, stižu iz Kine i prenose ih tamošnji portali, pozivajući se na više internet insajdera i Xiaomi osoblje.

Predstojeća Xiaomi serija naslednik je Xiaomi 13 i 13 Pro telefona koji su predstavljeni u decembru prošle godine. Ukoliko kompanija ne odluči da iznenadi, i u novoj bi trebalo da vidimo dva uređaja odnosno osnovnu i Pro varijantu uređaja.

Xiaomi 14 navodno stiže sa novim dizajnom, Leica kamerama sa tri različite žižne daljine, a ukoliko kompanija odluči da ne menja operativni sistem na MiOS, onda bi trebalo da ima MIUI 15 zasnovan na Android 14 OS-u. Pro model će izgleda ispratiti trend konkurenata pa će navodno i on imati titanijumski okvir i satelitsku konekciju.

Oba modela su već sertifikovana za prodaju u Kini od strane nadležnih organa, a možemo očekivati i nadogradnje u pogledu ekrana, mogućnosti kamera, brzog punjenja i kapaciteta baterije. Ukoliko čipset koji bi trebalo da ga pokreće zaista poskupi kako se priča, korekcije naravno možemo očekivati i u pogledu veće cene.

Kao što je ranije najavljivano, a nezvanični datum premijere se sa tim poklapa, oba telefona bi trebalo da pokreće novi procesor, odnosno predstojeći Qualcomm flegšip čipset za mobilne telefone – Snapdragon 8 Gen 3.

Javnost očekuje da će ovaj čipset biti lansiran na ovogodišnjem Snapdragon samitu koji se održava na Havajima između 24. i 26. oktobra, a već mesecima internetom kruže informacije da će kineska kompanija biti jedan od brendova koji će ovaj procesor ubrzo po lansiranju uvrstiti u svoje uređaje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (6)
  1. Dovla_sheen

    Od Xiaomi sam očekivao da dostojno popuni mjesto Huaweia, međutim dostupnost njihovih premijum uređaja je očajna. Izbacuju 14 a 13pro ili ultra se ne mogu normalno naći u prodaji u Evropi. Sve neke rutovane kineske verzije u jako malom broju.

  2. Ako neko ima i previše modela na tržištu,to je Xiaomi.
    Evo sada su izbacili 13t i 13t pro,ocekuje Redmi note 13 sa svoja 3 modela I stize 14tica.
    Katastrofa!

  3. Dovla_sheen

    Imaju brdo modela a pošto ih ne koristim i ne pratim šta sve nemaju i imaju i na koliko ih izbacuju ali pošto su mi u fokusu isključivo premijum modeli znam da Xiaomi 13 pro i Ultru ne mogu zvanično da kupim u Mi store u CG a samo ta dva modela su mu zanimljiva od Xiaomija.

  4. jova321

    Od Xiaomi sam očekivao da dostojno popuni mjesto Huaweia, međutim dostupnost njihovih premijum uređaja je očajna. Izbacuju 14 a 13pro ili ultra se ne mogu normalno naći u prodaji u Evropi. Sve neke rutovane kineske verzije u jako malom broju.

    13 pro imas i kod operatera i na oglasima kolko hoces.

  5. Dovla_sheen

    13 pro imas i kod operatera i na oglasima kolko hoces.

    Ciljam na jači model ali kod nas u CG u Mi store imaju samo izložbeni primjerak 13pro a i operateri su kratki za iste. Dok je Huawei bio na vrhuncu njihovih uređaja nije nigdje falilo. Od niže klase do premijum, svuda i kod svakoga ih je bilo.

  6. Lanikor

    Vest je o Xiaomi telefonima, ne o Huawei-ju.

    Postali ste gori od Jehovinih svedoka

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi