Realme 12 Pro+ sigurno dobija periskopsku kameru i „više od 200 MP“

Kompanija Realme objavila je tizer za predstojeći Realme 12 Pro+ telefon najavljujući da on dobija periskopsku kameru sa većim prednostima nego 200 MP senzor

Realme 12 Pro+ sigurno dobija periskopsku kameru i „više od 200 MP“

Vreme je za periskopsku kameru, tvrdi kompanija Realme na jednom od svojih Twitter (X) naloga najavljujući svoj novi Realme 12 Pro+ telefon. Međutim, u objavi kompanija je dodala i precrtani natpis 200 MP, uz link koji vodi do stranice koja otkriva neke od prednosti posedovanja stvarnog periskopskog sočiva umesto oslanjanja na zum u senzoru modula od 200 MP.

Jedna od pomenutih prednosti je naravno, bolja jasnoća slika pri visokim nivoima zumiranja. Drugi primer pokazuje portretne fotografije – one koje su napravljene periskopskom kamerom imaju bolje odvajanje između subjekta i pozadine.

Realme 12 Pro, onaj bez „plus“ oznake pojavio se ne TENAA listingu speccifikacija i dizajna sa kamerom koja izgleda kao periskopsko sočivo. Sada očekujemo da će i Realme 12 Pro+ imati ovu vrstu kamere, ali nije jasno šta je kompanija htela da kaže precrtavši 200 MP i dodajući natpis „beyond 200 MP“ (u doslovnom prevodu iznad 200 MP).

Nije sasvim jasno da li to znači da novi telefon neće imati kameru sa 200 MP, ili će to biti kamera sa više megapiksela. U svakom slučaju, za sada ga i dalje ne bi bilo pametno otpisati, s obzirom na to da njegov prethodnik Realme 11 Pro+ ima senzor od 200 MP, ali bez optičkog zumiranja bilo koje vrste. Kamere od 200 MP danas nisu baš toliko neobične, tako da same po sebi ne čine telefon vrhunskim.

Međutum, šta ga onda čini? Realme kaže: „nema periskopa – nema vodećeg modela.“ Ostaje da sačekamo zvanično lansiranje, kada će misterija u vezi sa ovim telefonom biti razrešena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. kUdtiHaEX

    Sve što smo oduvek želeli u telefonu.

  2. MegaSkot

    Ako ne moze da ufotka americku zastavu na mesecu, ne zanima me.

  3. Ako ne moze da ufotka americku zastavu na mesecu, ne zanima me.

    Nema tamo americke zastave, samo mali zeleni!

  4. Možda prepišu nešto od Oppo find x7 ultra, koji se takođe uskoro očekuje.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi