Realme GT5 Pro je konačno stigao i zaista ima vodeće karakteristike

Još jedan kineski debi je danas na tapetu – Realme GT5 Pro telefon je zvanično objavljen sa više jakih specifikacija među kojima je i Snapdragon 8 Gen 3 čipset

Realme GT5 Pro je konačno stigao i zaista ima vodeće karakteristike

Posle brojnih najava i promocija, Realme GT5 Pro je danas zvanično u etru – pokreće ga najnoviji Qualcomm procesor Snapdragon 8 Gen 3, a LPDDR5X RAM pruža 12 ili 16 GB u kombinaciji sa 256, 512 GB ili velikim jednim terabajtom UFS 4.0 skladišta. Za hlađenje ove mašine u vidu pametnog telefona zadužena je parna komora od 12,000 mm2.

AMOLED ekran uređaja je dužine dijagonale 6,78 inča sa rezolucijom od 2780×1264 sa maksimalnom brzinom osvežavanja od čak 144 Hz. Frekvencija odziva ekrana je 2,160 Hz sa najvećom osvetljenošću od neverovatnih 4.500 nita. Čitav panel može da svetli do 1000 nita pod ručnom kontrolom i 1.600 nita sa automatskim osvetljenjem, a u njemu je takođe ugrađen i senzor otiska prsta.

Kao i njegov suparnik OnePlus 12 i Realme GT5 Pro ima bateriju kapaciteta 5.400 mAh sa podrškom za 100 W žično i 50 W bežično punjenje.

Ono što su mnogi čekali su upravo kamere novog Realme flegšipa i to očigledno sa razlogom. Glavna kamera koristi Sony LYT-808 senzor od 50 MP, veličine 1/1,4 inča i sočivo sa otvorom blende  f/1,69. Zum, odnosno telefoto kamera ima sočivo periskopskog tipa sa otvorom blende f/2,6 i znatno većim Sony IMX890 senzorom od 50 MP veličine 1/1,56 inča, a nudi 2,7x optički zum. Sistem kamera podržava i ultraširoka 8 MP kamera sa fiksnim fokusom i senzorom veličine 1/1,4 inča, što je ipak pomalo korak unazad.

I glavna i telefoto kamera imaju PDAF i OIS, a video koji Realme GT5 Pro može da pravi ima 4K rezoluciju pri 30 ili 60 fps kao i 1080p takođe pri 30 ili 60 fps. Stereo DolbyAtmos zvučnici imaju sofisticirani „motor“ sa linearnim vibracijama i IP64 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu.

Od zanimljivih funkcionalnosti, Realme GT5 Pro ima slilčan skup opcija koje se pokreću pokretima, kao što su Air Gestures na Galaxy S5 ili na nekim Motorola telefonima. Jedna od njih je otključavanje telefona skeniranjem dlana, za koji kompanija tvrdi da je jednako siguran kao i otključvanje licem.

Na strani dizajna, kompanija nudi beličastu, tamno narandžastu i crnu boju, kao i opciju sa veganskom kožnom poleđinom. Cene naruždbina koje su od danas otvorene u Kini zavise naravno od izbora konfiguracije, a kreću se od oko 430 do 550 evra, naravno kada se valuta iz kineskih juana konvertuje u evre.

To znači da su glasine o ceni ovog uređaja uglavnom bile tačne, te da će iako ima jedan od skupljih čipova na tržištu ipak moći (barem u Kini) da bude na prodaji po i ne tako visokoj ceni za jedan od uređaja koji ima vodeće karakteristike, barem na papiru.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi