OnePlus 12 upravo je lansiran i ovo je sve što treba da znate o njemu

OnePlus 12 je jedan od onih telefona koji se dugo najavljivao, curele su brojne informacije o onome što će doneti na tržište, i danas imamo sve to pred sobom. Konačno.

OnePlus 12 upravo je lansiran i ovo je sve što treba da znate o njemu

OnePlus 12 je jedan od onih telefona koji se dugo najavljivao, curele su brojne informacije o onome što će doneti na tržište, i danas imamo sve to pred sobom. Konačno.

Kada su Android telefoni u pitanju, postoji mnogo modela različitih brendova. Svaki donosi nešto drugačije sa sobom, u nadi da će privući korisnike da se odreknu svog teško zarađenog novca.

Nedavno smo s nestrpljenjem čekali lansiranje novog uređaja iz OnePlus-a. Nakon OnePlus 11, očekivali smo da će OnePlus 12 biti impresivan uređaj, piše T3 .

OnePlus 12 pokreće Snapdragon 8 Gen 3

Sada kada je predstavljen u Kini, imamo uvid u potvrđene specifikacije. Treba napomenuti pre nego što počnemo, da specifikacije ne moraju nužno biti iste i na drugim tržištima, iako će verovatno biti otprilike slične.

Dakle, šta smo dobili? Pa, prvo, tu je novi Snapdragon 8 Gen 3 čipset ispod haube ovog uređaja. Znači najnoviji procesor iz Qualcomm-a, koji bi trebao ponuditi neka značajna poboljšanja, kada je u pitanju ovaj uređaj.

Takođe nas čeka novi ekran s prilično suludom ocenom svetline. U pitanju je BOE 120Hz 2K Super Fluid AMOLED displej s ogromnih 4.500 nita osvetljenja! To bi trebalo biti dovoljno jako da bez problema vidite svaku sitnicu na ekranu, čak i na podnevnom suncu.

Baterija od 5.400mAh puni se sa 100W žičnim i 50W bežičnim punjenjem. To bi trebalo biti više nego dovoljno da uređaj održava napunjen tokom dana, bez obzira na to koliko intenzivan bio vaš rad s njim.

Međutim, prava magija dolazi iz kamere. Ona je ponovo dizajnirana u saradnji sa kompanijom Hasselblad, što osigurava visokokvalitetne slike sa uređaja.

Na zadnjoj strani uređaja nalazi se trostruka postavka kamera, s glavnim senzorom Sony LYT808 od 50MP. On je uparen sa 64MP 3x periskopskim telefoto objektivom i ultraširokim senzorom od 48MP.

Ovo nam zvuči kao zaista sjajna postavka kamera, koja bi trebala biti i više nego sposobna da se uhvati u koštac sa Samsungovim premijum telefonima.

Novi premijum model takođe podržava najnovije Wi-Fi 7 i Bluetooth 5.4 standarde povezivanja, a takođe ima i IR blaster i USB Type-C 3.2 konektor za brže žičane transfer brzine.

OnePlus 12 pokreće ColorOS 14.0, zasnovan na Androidu 14 u Kini, a verovatno će stići kao OxygenOS 14 na međunarodno tržište.

Iako trenutno nema potvrđenog datuma izlaska za globalno tržište, glasine sugerišu da će se lansiranje dogoditi početkom 2024. godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi