Realme 12 Pro+ telefon ima verziju sa providnom poleđinom koja će uskoro biti lansirana

Direktor kompanije Realme za Evropu objavio je sliku predstojećeg pametnog telefona koji izgleda kao Realme 12 Pro+ ali u verziji sa providnom poleđinom

Realme 12 Pro+ telefon ima verziju sa providnom poleđinom koja će uskoro biti lansirana

Fransis Vong, izvršni direktor kineske kompanije Realme za evropski region objavio je veoma zanimljivu sliku koja prikazuje pametni telefon, koji je, kako izgleda, Realme 12 Pro+, ali u verziji sa providnom poleđinom. Uz sliku, Vong je napisao i da koristi taj telefon već oko nedelju dana, a tražio je predloge od svojih pratilaca na društvenoj mreži Twitter (X), gde bi ovaj nesvakidašnji uređaj kompanija prvo trebalo da lansira.

Slika doslovno prikazuje providnu poleđinu telefona, odnosno sve što vidimo u uređaju kada skinemo poklopac zadnje strane, tačnije neke njegove hardverske komponente. Naravno, telefon ne dolazi bez poklopca, već je njegov poklopac u ovom slučaju providan.

Telefon u velikoj meri liči na Realme 12 Pro+, samo u modifikovanoj verziji, a opis koji stoji uz sliku najavljuje da njegovo lansiranje stiže uskoro, ali s obzirom na njegovu „posebnost“, verovatno je da će to biti u ograničenim količinama.

Realme 12 Pro+ i Realme 12 Pro nedavno su lansirani u Indiji

Realme 12 Pro+ lansiran je zvanično prošle nedelje u Indiji zajedno sa osnovnim Realme 12 Pro modelom. Oba uređaja imaju zakrivljene AMOLED ekrane dužine dijagonale 6,7 inča sa brzinom osvežavanja od 120 Hz.

Kapacitet baterije im je 5.000 mAh koja ima podršku za brzo punjenje od 67 W. Model Pro+ pokreće Snapdragon 7s Gen 2 čipset koji je uparen sa do maksimalnih 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za skladištenje. Ovaj model ima i jače kamere od svog „brata“ iz serije, a u pitanju je trostruki sistem kamera pri čemu glavna ima 50 MP, periskopska telefoto 64 MP koja nudi i 3x optički zum, uz naravno i ultraširoku kameru sa 8 MP.

Senzor glavne kamere je Sony IMX 890, odnosno isti onaj koji se nalazi i u Realme GT3 i GT5 modelima, ali u ovom slučaju glavna kamera ima veći otvor blende od f/1,8. Telefoto kamera ima OmniVision senzor, a u njene specifikacije osim optičkog zuma spada OIS i otvor blende od f/2,6. Ultraširoka kamera ista je kao i na osnovom Realme 12 Pro modelu, dok je prednja kamera unapređena na Sony senzor i ima 32 MP.

Na softverskoj strani, telefoni imaju Android 14 i Realme UI 5.0 korisnički interfejs, a Pro+ model dostupan je u plavoj i žutoj boji, dok će indijski kupci verovatno dobiti i crvenu opciju. Ipak, sada se to proširuje s obzirom na to da stiže i providna verzija.

I dalje nije poznato kada će ovi telefoni eventualno stići u Srbiju, ali ono što nam je poznato o cenama ove serije je to da oni u Indiji koštaju od oko 330 evra (nakon što se valuta konvertuje) za Realme 12 Pro+ model sa osnovnom varijantom konfiguracije, pa do 375 evra za verziju sa 12/256 GB. Osnovni model ove serije dostupan je u dve verzije konfiguracije, pri čemu je RAM u obe 8 GB, gde je varijanta sa 128 GB skladišnog prostora oko 290 evra, a ona sa 256 GB oko 300 evra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. JerryRigEverything like this 👍

  2. Koska93

    Nothing Phone je mnogo lepši po pitanju providne poledjine.

  3. hedgehog

    Zanimljivo. Ali nažalost i sa i bez providnog poklopca, ne sviđa mi se dizajn gde je taj ogromni krug, bolje mali pravougaonik, ili čak neka elipsa, najbolje ...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi