Samsung najavljuje nove AI funkcije za Galaxy Watch uređaje

Samsung najavljuje AI funkcije za Galaxy Watch sa One UI 6 Watch ažuriranjem, sa potencijalnom kompatibilnošću za druge Android telefone.

Samsung najavljuje nove AI funkcije za Galaxy Watch uređaje

Samsung je najavio nove AI funkcije koje dolaze na Galaxy uređaje ove nedelje, a izgleda da će nove AI funkcije za Galaxy Watch možda raditi i na drugim Android telefonima, iako kompanija i dalje nagoveštava da bi jednog dana mogla naplaćivati za AI usluge.

Ranije ove nedelje, Samsung je predstavio nekoliko novih AI funkcija koje dolaze na Galaxy Watch sa nadolazećim One UI 6 Watch ažuriranjem zasnovanom na Wear OS 5. Nove funkcije su uglavnom fokusirane na zdravlje – što nije iznenađujuće – ali postoje zanimljivi detalji van glavne najave.

U fusnoti u svom objavama za nadolazeće AI funkcije za Galaxy Watch, Samsung ponovo nagoveštava da će Galaxy AI funkcije na kraju biti naplaćivane. Kao i ranije, kompanija kaže da će biti besplatne najmanje do kraja 2025. godine.

“Dostupnost Galaxy AI funkcija može varirati u zavisnosti od modela uređaja. Galaxy AI funkcije će biti besplatno pružene do kraja 2025. godine na podržanim Samsung Galaxy pametnim telefonima. Različiti uslovi mogu se primenjivati na AI funkcije koje pružaju treće strane.”

Ranije, Samsung je koristio istu formulaciju, ali je odbijao da odgovori na pitanja o tome kako će plaćene Galaxy AI usluge funkcionisati osim nagoveštaja da bi mogle biti malo “moćnije.”

Samsung će objaviti AI funkcije u One UI 6 Watch tokom juna

Međutim, još jedno veliko pitanje koje se postavilo nakon ovonedeljne najave je bilo da li će ove nove Galaxy AI funkcije raditi na Galaxy Watch ako niste povezani sa Samsung pametnim telefonom. Bilo je prilično uobičajeno da Samsung zaključava neke Galaxy Watch zdravstvene funkcije za korisnike koji uparuju pametni sat sa Samsung telefonom. Jedan od najvećih primera toga je EKG, koji funkcioniše samo kada je uparen sa Galaxy telefonom.

Čini se da je potpuno moguće da neke od ovih nadolazećih Galaxy AI funkcija za Watch mogu slediti sličan put, ali Samsungov ton u ovom slučaju ostavlja otvorena vrata i za druge uređaje.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

U drugoj fusnoti koja govori o funkciji “Energy Score”, Samsung kaže da je funkcija “dostupna na Android telefonima” i zahteva aplikaciju Samsung Health, ne spominjući Galaxy uređaj.

“Dostupno na Android telefonima (OS Android 10 ili noviji) i zahteva aplikaciju Samsung Health (v6.27 ili novija). Potrebna je prijava na Samsung nalog. Da biste proverili Energy Score, zdravstveni podaci praćeni sa Galaxy Watch (Galaxy Watch4 ili kasnije izdate serije Galaxy Watch) moraju biti sinhronizovani sa Samsung Health aplikacijom.”

Slično tome, druge fusnote o Wellness Tips i Aerobic/Anaerobic Threshold Heart Rate Zones samo spominju potrebu za povezivanjem sa “Android telefonima.” Jedina funkcija za koju se implicira da radi samo sa Galaxy telefonima je Functional Threshold Power, koju Samsung specifično navodi da zahteva “Galaxy pametni telefon” povezan sa “meračem snage”, ali “precizniji FTP” zahteva samo “Android pametni telefon.”

Da bismo sa sigurnošću znali koje funkcije zaista zahtevaju Galaxy telefon, moraćemo da sačekamo da Samsung pokrene ove funkcije u narednim mesecima, ali čini se potpuno moguće da će većina njih raditi za sve vlasnike Galaxy Watch, prenosi 9to5Google.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi