Specifikacije Xiaomi 14 Ultra kruže internetom dve nedelje pred zvanično lansiranje

Insajderi tvrde da će specifikacije Xiaomi 14 Ultra telefona podrazumevati između ostalog i Snapdragon 8 Gen 3 čipset i četvorostruki sistem kamera

Specifikacije Xiaomi 14 Ultra kruže internetom dve nedelje pred zvanično lansiranje

Dve nedelje pred zvanično lansiranje 25. februara, na internet su procurile specifikacije Xiaomi 14 Ultra telefona koje ukazuju na ubitačnu kameru i jak hardver. One podrazumevaju najnoviji Qualcomm čipset Snapdragon 8 Gen 3, ali i četvorosturki sistem kamera koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Leica.

Korisnik društvene mreže Twitter (X) Jogeš Brar izneo je detalje navodnih karakteristika predstojećeg flegšipa kineske kompanije na svom nalogu. Osim informacija koje je izneo o kameri i procesoru, on tvrdi i da će ovaj telefon  imati AMOLED LTPO ekran dužine dijagonale 6,73 inča sa QHD+ rezolucijom i brzinom osvežavanja od 120 Hz.

Ovaj uređaj će navodno imati i bateriju kapaciteta 5.300 mAh sa podrškom za žično punjenje od 90 W. Iako Brar nije spomenuo ništa o bežičnom punjenju, verovatno je da će Xiaomi 14 Ultra imati ovu funkciju, ukoliko u obzir uzmemo dosadašnje jake specifikacije Xiaomi Ultra modela telefona.

Xiaomi Ultra modeli telefona skoro uvek se ističu moćnim hardverom i obećavajućim funkcijama kamere, a u skladu sa tim novi model bi navodno trebalo da ima četiri 50 MP kamere na svojoj poleđini. Glavna kamera sa 50 MP bi trebalo da ima jednoinčni senzor sa Leica optikom, koju će podržavati ultra široka koja takođe navodno ima 50 MP, kao i 50 MP telefoto kamera sa 3,2x zumom uz još jednu telefoto kameru od 50 MP sa 5x zumom.

Prednja, selfi kamera imaće navodno 32 MP, dok će telefon moći da se pohvali i IP68 sertifikatom koji podrazumeva da će on moći da izdrži uron u vodu dubine 1,5 metara i to do 30 minuta. Kada je u pitanju softver, uređaj će imati instaliran HyperOS koji je zasnovan na Android 14 operativnom sistemu odmah pri predstavljanju.

Sve pomenute specifikacije deluju prilično snažno, ali ne treba ispustiti iz vida da su one ipak nezvanične, te da ćemo sve detalje imati 25. februara na globalnom lansiranju telefona u Barseloni.

Međutim, kako to obično biva pred skoro svako veće lansiranje nekog uređaja, insajderi će verovatno i u periodu do zvaničnog objavljivanja ovog telefona nastaviti da objavljuju karakteristike, za koje se često ispostavi da su tačne. Tako da bismo u naredne dve nedelje praktično mogli da saznamo sve što će ovaj model krasiti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi