Xiaomi 14 Ultra izašao na Geekbench listingu sa 16 GB RAM-a

Uz glasine o lansiranju ovog meseca, Xiaomi 14 Ultra je jedan od najiščekivanijih telefona ove godine, a da se lansiranje bliži govori i Geekbench lista

Xiaomi 14 Ultra izašao na Geekbench listingu sa 16 GB RAM-a

Novi telefon na Geekbench listingu pojavio se sa brojem modela Xiaomi 24030PN60G, koji bi po svemu sudeći trebalo da predstavlja Xiaomi 14 Ultra telefon, koji, kako tvrde insajderi, možda izađe krajem februara. S tim u skladu, novi Xiaomi uređaj na Geekbench sajtu svakako ide u prilog tezi da ćemo predstojeći flegšip kompanije videti uskoro.

Lista pokazuje da je uređaj ostvario 9.317 bodova kada su u pitanju performanse jednog jezgra, dok je na višejezgarnom testu dobio 26.523 bodova. Ovi rezultati su malo uvećani, pošto je u pitanju starija Geekbench 4, umesto trenutne Geekbench 6 verzije testova.

Lista pokazuje da je uređaj opremljen čipsetom sa osam jezgara zasnovanom na ARM arhitekturi, sa osnovnom radnom frekvencijom od 2,26 GHz. Prema tome, u pitanju je najverovatnije Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesor što će uređaju svakako obezbediti performanse uređaja kakve srećemo na premijum telefonima.

Na konfiguracijskom planu, Ultra telefon biće dostupan sa radnom memorijom od 16 GB i Android 14 operativnim sistemom, koji će verovatno biti baza za novi HyperOS.

Ono što znamo od ranije je to da će Xiaomi 14 Ultra telefon navodno imati Sony LYT-900 senzor glavne kamere veličine jednog inča i to sa promenljivim otvorom blende. Uz to, ekran bi trebalo da je AMOLED tipa sa 1440p zakrivljenog dizajna, dok bi bateriju trebalo da podržava i bežično punjenje jačine 80 W.

Nedavno je procurila slika navodnog stakla poklopca zadnje strane, koja ukazuje da će novi vodeći telefon kineske kompanije ovog puta izgleda zadržati dizajn prethodnog Ultra modela, ali sa novim Leica kamerama. To bi predstavljalo novinu, jer je Xiaomi do sada uglavnom menjao izgled svojih Ultra modela iz godine u godinu, a sada deluje da je zadovoljan prethodno ostvarim rezultatom na Xiaomi 13 Ultra.

U svakom slučaju, kako se njegovo lansiranje bliži, kao što smo i očekivali, izlazi sve više i više informacija o ovom uređaju, pa ćemo do samog dana objavljivanja, najverovatnije već imati skoro kompletnu listu njegovih specifikacija, naravno, nezvaničnih.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi