Spremite se za sutrašnji Apple događaj, iPad će od sada biti potpuno spreman da zameni laptop

Apple će održati specijalni događaj pod nazivom "Let Loose" i očekuje se da će tom prilikom objaviti novu liniju iPad tablet računara

Spremite se za sutrašnji Apple događaj, iPad će od sada biti potpuno spreman da zameni laptop

Apple konferencija će trajati 35 minuta, a poseban akcenat će biti na mogućnosti novih Apple iPad modela koji će  u potpunosti zameniti tradicionalne laptop računare. Izgleda da se tablet vraća na velika vrata.

U dosadašnjem periodu granice između MacBook računara i iPad tablet uređaja su bile jasno povučene. Međutim, počevši od sutrašnje konferencije za štampu, Apple bi mogao zvanično da da promoviše iPad tablet kao potpuno funkcionalnu zamenu za MacBook računare.

Za sada nema razloga za brigu o smanjenju prodaje MacBook računara, a namernim usporavanjem tempa unapređenja karakteristika iPad tablet uređaja, oba će biti podjednako moćna i zanimljiva korisnicima. Kupci koji vole rad na dodir i koncept tablet računara od sada mogu da se potpuno oslone na mogućnosti iPad uređaja. Oni koji se i dalje bave tradicionalnim radom za računarom, mogu kupiti i dalje se opredeliti za MacBook.

Apple pravi odlučan zaokret sa novom iPad generacijom

U proteklih nekoliko godina, Apple je postepeno približavao iPad mogućnosti klasičnim MacBook računarima, pre svega kroz funkciju „pre-screen scheduling“ u okviru iPadOS sistema, kao i zbog ugradnje i korišćenje čipova iz Apple M1 serije, istim koje su koristili i MacBook verzije laptop računara. „Blumberg” veruje da će Epl sutra dodatno izbledeti ovu liniju razgraničenja među do sada, različitim kategorijama prenosnih uređaja.

Prvo nastojanje u tom smeru je da se iPad pojavi u više opcija veličine ekrana. Baš kao i MacBook Air i MacBook Pro, oba imaju dve verzije u pogledu veličine ekrana, a iPad Air će po prvi put biti dostupan u verzijama ekrana od 11 i 12,9 inča.

Takođe se očekuje da će Apple reorganizovati svoju iPad liniju računara, kako bi razlikovanje između uređaja visokog i srednjeg ranga bilo što jasnije. Na primer, priča se da će iPad Pro, koji će biti predstavljen sutra, po prvi put biti opremljen najnovijim Apple M4 procesorom, a sve kako bi se u potpunosti unapredile performanse veštačke inteligencije. Što se tiče iPad Air modela, on će zadržati Apple M2 verziju procesora, omogućavajući potrošačima da izaberu različite modele u skladu sa svojim potrebama i finansijskim mogućnostima.

Kako bi dodatno uhvatio korak sa potrebama koje favorizuju osećaj produktivnost u radu sa laptop računarom, Apple će predstaviti novu pametnu tastaturu koja će se koristiti uz  iPad Pro tablet, a napravljena je od aluminijuma i ima dizajn poput one na laptop uređaju, prenosi Bloomberg.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi