Xiaomi 14 serija telefona ipak stiže na međunarodno tržište i to 25. februara

Međunarodno tržište telefona ipak će biti obogaćeno još jednom kineskom generacijom telefona, pošto Xiaomi 14 serija ide na globalnu premijeru 25. februara

Xiaomi 14 serija telefona ipak stiže na međunarodno tržište i to 25. februara

Neposredno pred početak MWC sajma u Barseloni, Xiaomi 14 serija telefona imaće svoj međunarodni debi. Tako će 25. februara kompanija „izvesti“ ove telefone van Kine i to takođe u Barseloni, a na osnovu dosadašnjih insajderskih informacija, u isto vreme možemo očekivati i lansiranje najboljeg uređaja iz serija Xiaomi 14 Ultra modela.

Međutim, srednji model serije, Xiaomi 14 Pro možda ipak ne ode van granica Kine, pa tako u ostatku sveta ostanu samo osnovni i flegšip model.

Na sajtu kineske kompanije napravljena je posebna stranica posvećena ovom lansiranju, sa sve odbrojavanjem dana, sati, minuta i sekundi do zvaničnog međunarodnog lansiranja serije. Uz to, zvanična najava kompanije ukazuje i na novu generaciju Leica optike, koja će „dostići nove visine“ u okviru kompanijskih telefona.

To najverovatnije predstavlja šire otvaranje blende na glavnoj kameri predstojećeg Ultra modela, o kome već neko vreme na internetu kruže glasine. Insajderi očekuju da će Xiaomi 14 Ultra doneti četiri kamere na zadnjoj strani, od kojih će glavna imati 50 MP i Sony LYT-900 senzor kao i promenljivi otvor blende koji se kreće od f/1,9 do f/4,0.

Kada je u pitanju dizajn telefona, insajderske informacije ukazuju da će on prvi put zadržati dizajn svog prethodnika, odnosno Ultra modela iz serije 13, barem ukoliko je sudeći po slici koja je procurila na internet, a navodno otkriva poklopac zadnje kamere.

Na osnovu nje vidimo da dizajn Ultra modela na poleđini deluje isto, a u ispod njega bi trebalo da se nađu sasvim nove, jače Leica kamere. Sve to ćemo zvanično saznati već kroz dvadesetak dana na predstavljanju u Barseloni.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi