Svaka Samsung Galaxy Z Flip6 verzija bi ipak mogla da koristi Snapdragon 8 Gen 3 čipset

Dok se „šuškalo” da će neke verzije predstojećeg Galaxy Z Flip6 telefona da koriste Snapdragon 8 Gen 3, za druge modele spominjao se Exynos 2400 čipset

Svaka Samsung Galaxy Z Flip6 verzija bi ipak mogla da koristi Snapdragon 8 Gen 3 čipset

Samsung Exynos je donekle manje moćna opcija od Qualcomm Snapdragon čipova za Galaxy telefone, a strategiju podele između dve vrste čipova videli smo kod Galaxy S24, a dosadašnje glasine su ukazivale da ćemo to videti i kod nove serije savitljivih Samsung telefona. Ipak, to nije tipično za sklopive telefone kompanije Samsung, ali uprkos tome glasine su ukazivale da će se to desiti, što je bila vest koja je mnoge iznenadila i razočarala. Međutim, najnoviji izvori navode da bi svaka Samsung Galaxy Z Flip6 verzija ipak mogla da koristi samo Snapdragon 8 Gen 3.

Budući da Samsung obično u svoje Z Flip modele telefona ugrađuje Snapdragon čipove, najnovija informacija ima smisla. Korisnik koji se na platformi X (bivši Twitter) potpisuje kao @kro_roe u jednoj od svojih objava pisao je da je postojalo neslaganje unutar Samsung-a u vezi sa izborom čipseta, što je verovatno rezultiralo planom da se koriste oba (Exynos i Snapdragon) čipa.

Ipak, sada je, kako piše isti korisnik, Samsung doneo odluku da novi savitljivi telefoni ostanu samo na Snapdragon 8 Gen 3 čipu. No, ovu informaciju treba uzeti sa rezervom, s obzirom na to da izvor nema veliko iskustvo. Međutim, sada većina ostalih izvora nagoveštava upotrebu Snapdragon 8 Gen 3 čipova, tako da deluje da je to najverovatnija opcija za Galaxy Z Flip6.

Ovo je dobra vest, s obzirom na to da je Exynos čipset jedna od „slabih tački” u onome što čini pametni telefon među ljubiteljima Samsung uređaja. Ostale procurile informacije sugerišu da će Samsung Galaxy Z Flip6 imati veći displej u poređenju sa Z Flip5, zajedno sa većim RAM-om (do 12 GB) i novim senzorom kamere.

No, još uvek se ništa sa sigurnošću ne zna o Samsung Galaxy Z Flip6, ali glasine ukazuju da ćemo sve saznati na sledećem Samsung Galaxy Unpacked događaju tokom letnjih meseci.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi