Top verzija Qualcomm Snapdragon 8  Gen3 procesora će imati ludo visoku frekvenciju za jedan mobilni čip

Najbolje izdanje Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 čipseta će dostizati radne frekvencije poput nekih procesora na klasičnim računarima, a što do sada nije bio slučaj u svetu mobilnih telefona

Top verzija Qualcomm Snapdragon 8  Gen3 procesora će imati ludo visoku frekvenciju za jedan mobilni čip

Prema dobro obaveštenim izvorima iz oblasti mobilnih telefona i prenosnih uređaja, najnoviji Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 će postojati u dve verzije. Jedna će biti standardna kod koje će radna frekvencija procesora biti postavljena na 3.19 GHz, dok će druga varijanta biti top izdanje ovog procesora sa još većom frekvencijom i još boljim performansama u radu.

Jedan od povlašćenih modela mobilnih telefona koji će koristiti top verziju novog Snapdragon 8 Gen3 procesora je predstojeći Samsung Galaxy S24 Ultra model sa oznakom SM-S928U čiji su rezultati osvanuli u bazi Geekbech 6 benchmarking testa na njihovom oficijelnom sajtu. Time su praktično performanse ovog bržeg i boljeg Snapdragon procesora, zvanično predstavljene.

Performanse top Snapdragon 8 Gen3 verzije osvanule na Geekbench sajtu

Podaci otkriveni na Geekbench 6 sajtu pokazuju da najjače izdanje Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 mobilne platforme na Samsung Galaxy S24 Ultra telefonu, koristi 1+3+2+2 dizajn. Prisutno je jedno X4 super moćno Arm jezgro čije srce kuca na gotovo neverovatnih 3.3 GHz kada su u pitanju čipovi za mobilne telefone. Ovako visoka radna učestanost je do sada bila uobičajena za PC čipove, ali ne i mobilne telefone. Ostaje pitanje koje lebdi u vazduhu, koliko će se najjači Snapdragon grejati?

Pored toga u najjačoj Snapdragon 8 Gen3 verziju tu su tri Arm jezgra klase A720 na 3.15 GHz i još dva ista takva, ali na nešto nižem taktu od 2.96 GHz. Lista se završava sa dva A520 jezgra na 2.27 GHz.

Performanse pojedinačnog jezgra su dostigle nivo od 2234 poena, dok je rezultat u višejezgarnom režimu rada 6807 poena. Iako postignute brojke ne izgledaju preterano dobre, očekuje se da će performanse i rezultati verzije uređaja kada uđe u masovnu proizvodnju, biti unapređene i još bolje, prenosi Kuai Technology.

Za kraj vas podsećamo da će Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 biti zvanično lansiran krajem ovog meseca kao i odgovarajući modeli mobilnih telefona koje će pokretati ovaj procesor. Oni će biti opremljeni standardnom verzijom procesora dok će pomenuta top Snapdragon 8 Gen3 varijanta doživeti svoju premijeru uporedo sa izlaskom Samsung Galaxy S24 Ultra telefona nešto kasnije.   

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. mitar1982

    Тотално лудило...

  2. @3.5 A16

    Sta je wow kod ovog snepa kada ga suri cpu star god dana

  3. mladen811

    Pa vecu frekvenciju ima ovaj sadasnji od 3,36Ghz..

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi