Uz specifikacije, cure i cene Xiaomi 14 serije za evropsko tržište

Dok se približavamo globalnom predstavljanju Xiaomi 14 serije, pojačavaju se glasine o njoj, među kojima su sada i cene evropskih varijanti ovih telefona

Uz specifikacije, cure i cene Xiaomi 14 serije za evropsko tržište

Osnovni Xiaomi 14 model u pojedinim evropskim zemljama, kao što je Grčka, navodno će imati početnu cenu od 1.099 evra u varijanti konfiguracije sa 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za skladištenje podataka. To otkriva grčki tehnološki portal Techmaniacs, koji uz to tvrdi da Xiaomi 14 Pro model ipak ostaje u granicama Kine.

Na osnovu tih informacija, deluje da kineska kompanija postepeno ukida Pro model u korist Ultra verzije telefona, ali za sada nema informacija o ceni flegšipa, kako u Evropi, tako ni u Kini.

Kada uporedimo cene, vidimo da je osnovni model nove serije skuplji nego prošlogodišnji Xiaomi 13, koji je lansiran po ceni od 999 evra za opciju sa 8/256 GB odnosa radne i memorije za čuvanje podataka. Međutim, konfiguracija sa 12/256 GB  je novina, s obzirom na to da je Xiaomi 14 u Kini dostupan u opcijama od 512 GB i 1 TB u kombinaciji sa 16 GB RAM-a.

Međutim, trenutno nema detalja o svim varijantama konfiguracije ni osnovnog, ni Ultra modela za evropsko tržište. Ipak, nedavno se Xiaomi 14 Ultra model pojavio na Geekbench listingu, sa RAM opcijom od 16 GB, ali nije jasno da li će to biti jedina varijanta i hoće li se ta karakteristika odnositi i na Evropu i na Kinu.

U svakom slučaju, sve nedoumice u vezi sa novom Xiaomi 14 serijom telefona saznaćemo vrlo uskoro, s obzirom na to da je kompanija zakazala njeno međunarodno lansiranje za 25. februar u Barseloni.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi