Vivo X100 Pro izgleda dobija periskopsku 100 mm kameru sa senzorom od 64 MP

Najnovije glasine ukazuju da će Vivo X100 Pro telefon stići sa impresivnim unapređenjima kamere i dobiti periskopsko sočivo od 100 mm kao i senzor od 64 MP

Vivo X100 Pro izgleda dobija periskopsku 100 mm kameru sa senzorom od 64 MP

Predstojeći Vivo X100 Pro telefon će izgleda kao i Plus model iz njegove serije dobiti impresivna unapređenja, pa ga navodno očekuje periskopsko sočivo telefoto kamere od 100 mm. Zum kamera će tako navodno imati OmniVision OV64B senzor od 1/2 inča sa 64 MP i 0,7 µm pikselima.

Ovaj model telefona će uz to izgleda imati i široki otvor blende f/2,5 na periskopskoj kameri za bolje fotografisanje i snimanje pri slabom osvetljenju.

Kompanija Vivo, štaviše, sarađuje sa nemačkim optičkim proizvođačem Zeiss i koristiće Vario-Apo-Sonnar sočiva na Vivo X100 Pro modelu. Glavna kamera će koristiti Sony 53 MP senzor od 1/1,43 inča, piše GSM Arena.

Predstojeća serija telefona ove kompanije trebalo bi da ima tri uređaja: Vivo X100 i Vivo X100 Pro koji bi trebalo da izađu u novembru, kao i Vivo X100 Pro+ navodno planiran za početak 2024. godine.

Osnovni model serije za globalno tržište trebalo bi da pokreće MediaTek Dimensity 9300 čipset, dok je za Pro verzije situacija navodno nešto drugačija.

Pro+ model bi trebalo da ima i superiorniji sistem kamera od klasične Pro verzije odnosno – 200 MP zum kameru i jednoinčni Sony IMX989 senzor glavne kamere sa 50 MP. Osim toga, ovaj uređaj će navodno pokretati novi Qualcomm procesor odnosno Snapdragon 8 Gen 3 čipset sa dodatnim V3 ISP čipom za obradu slika.

Iako su ove informacije nezvanične, navedene specifikacije, posebno kada su u pitanju kamere predstojeće serije, izgledaju zaista impresivno. Za kupovinu novog telefona bi možda bilo pametno da sačekate početak sledeće godine, do kada bi više kompanija trebalo da lansira nove uređaje koje ćete moći da uporedite.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Šta je periskopsko sočivo?

  2. Maximuss


    View image at the forums


    Periscope lens - Wikipedia


    View image at the forums

    en.wikipedia.org

  3. Aha da bi se dobio optički zum u tankom kućištu...napredno👍

  4. NShappy

    Periscope zoom lens postoji već bar 20-ak godina. Sećam se da sam to prvi put video na nekom Minolta kompakt digitalcu sredinom 2000-tih.

    Na telefonima je već korišćen.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi