Vivo X100 serija telefona stiže 13. novembra zajedno sa Watch 3 satom

Predstojeća Vivo X100 serija telefona zvanično će biti predstavljena 13. novembra na konferenciji u Kini, a sa njom stiže i novi Watch 3 pametni sat

Vivo X100 serija telefona stiže 13. novembra zajedno sa Watch 3 satom

Konferencija na kojoj će biti predstavljena predstojeća Vivo X100 serija telefona, ali i druge novine kompanije zakazana je zvanično za 13. novembar u Pekingu. Ova kineska kompanija će tako za 11 dana uz nove telefone prikazati i Watch 3 pametni sat sa Blue OS operativnim sistemom.

Najava stiže sa zvaničnog naloga kompanije na Weibo društvenoj mreži, ne otkrivajući za sada detalje koji će krasiti nove uređaje. Ipak, Benchmark publika će već za nešto manje od dve nedelje imati priliku da izveštaj o novim uređajima dobije direktno sa lica mesta, jer će redakcija prisustvovati konferenciji u Kini.

Međutim, nedavno je Han Bo Ksijao, menadžer proizvoda kompanije otkrio dizajn telefona osnovnog modela serije u plavoj boji, koji sadrži elemente bele, a inspirisana je zvezdanim stazama u orbiti. Na poleđini telefona se nalazi ogromno „ostrvo kamere“ sa četiri senzora i istaknutim Zeiss brendom, nemačkim optičkim proizvođačem sa kojim Vivo sarađuje. Na dnu uređaja nalaze se USB-C port i zvučnici, a LED blic smešten je izvan ostrva kamere sa gornje strane uređaja.

AnTuTu test takođe je nedavno otkrio da će osnovni model serije biti dostupan u opciji sa 16 GB RAM-a u kombinaciji sa 1 TB skladišnog prostora, dok ga ujedno navodno pokreće MediaTek Dimensity 9300 čipset. Takođe, Vivo X100 telefon nedavno je od strane kineskog sertifikacionog tela (CCC) dobio tzv. 3C sertifikat za ultra brzo punjenje od 120 W.

Predstojeća Vivo X100 serija telefona trebalo bi da sadrži tri telefona, od kojih bi Vivo X100 i Vivo X100 Pro trebalo da budu prikazani zajedno 13. novembra, a početkom sledeće godine trebalo bi da im se pridruži i Vivo X100 Pro+ model.

Ranije glasine ukazivale su da će kompletna serija Vivo X100 serija dobiti impresivna unapređenja kamere, pa tako Pro model navodno stiže sa periskopskim sočivom telefoto kamere od 100 mm. Njegova zum kamera tako će izgleda imati i OmniVision OV64B senzor od 1/2 inča sa 64 MP. Ova kamera imaće i široki otvor blende od f/2,5, koja bi trebalo da omogući bolje fotografisanje pri slabom osvetljenju. Glavna kamera navodno će koristiti Sony senzor sa 53 MP od 1/1,43 inča.

S druge strane, Pro+ model mogao bi da ima promenljivi otvor blende i jaku zum kameru sa 200 MP telefoto sočivom, dok će za glavnu možda biti rezervisan jednoinčni Sony IMX989 senzor sa 50 MP.

Dakle, slična kamera koju smo videli na X90 Pro+ modelu, s tom razlikom da on nije imao promenljivi otvor blende. U unutrašnjosti ovog telefona bi, nasuprot Dimensity 9300 čipu, trebalo da se nalazi sveže predstavljeni Snapdragon 8 Gen 3 čipset.

Ipak, ne treba zaboraviti da su osim delimičnog dizajna, 3C sertifikata i datuma predstavljanja novih uređaja sve druge informacije nezvanične. Međutim, za 11 dana Benchmark će na svojim kanalima prenositi sve zvanične detalje direktno iz Pekinga.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. nidzakv

    Pro+ na veliku žalost nećemo moći da kupimo kod nas.. Uzeo bih ga pre s24u..

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi