Xiaomi 14 prodat u više od 1,44 miliona primeraka za samo 10 dana

Xiaomi 14 postavio je novi rekord za jednu premijum liniju telefona ove kompanije, a ovim rezultatom Xiaomi je postao lider na kineskom tržištu

Xiaomi 14 prodat u više od 1,44 miliona primeraka za samo 10 dana

Xiaomi 14 postavio je novi rekord za jednu premijum liniju telefona ove kompanije, Xiaomi lider na kineskom tržištu

Prema izveštaju kineskog Wall Street-a, kompanija Xiaomi uspela je da proda impresivnih gotovo 1,45 miliona uređaja iz serije Xiaomi 14 u prvih 10 dana od početka prodaje. Ovaj rezultat ostvaren je od 31. oktobra, prvog dana prodaje, do 10. novembra, postavivši tako novi rekord za neku premijum liniju Xiaomi telefona.

Xiaomi 14 pogurao kompaniju na prvo mesto u Kini, po tržišnom udelu

Prema istom izveštaju, ovi prodajni rezultati doprinelu su tome da Xiaomi postane lider u Kini tokom 44. nedelje. Huawei i Honor su zauzeli drugo i treće mesto, odmah iza Xiaomija po tržišnom udelu.

Pored toga, Xiaomi je putem Weibo društvene mreže objavio novi rekord u prihodima tokom 11.11, najvećeg prodajnog događaja u Kini. Kompanija je ostvarila prihod od impresivnih 22,4 milijarde CNY (oko 3 milijarde dolara) na svim kanalima, piše GSMArena.

Ovaj uspeh svedoči o snažnoj poziciji Xiaomija na tržištu pametnih telefona, naglašavajući veliko interesovanje potrošača za njihovu najnoviju seriju, Xiaomi 14.

Podsetimo se, Xiaomi 14 serija telefona je predstavljena pre nešto manje od tri nedelje, sadrži osnovni i Pro model, a oba pokreće najnoviji Qualcomm čipset – Snapdragon 8 Gen 3, dok je na softverskoj strani u njihovom srcu takođe novi HyperOS operativni sistem.

Telefone krase i unapređene Leica kamere, dok Pro model staje na crtu iPhone 15 seriji, barem na strani dizajna jer je dostupna i titanijumska verzija ovog telefona. Sistem kamera na zadnjoj strani smešten je u „ostrvo“ kvadratnog oblika u metalnoj maski.

Ekran novog telefona ima maksimalnu osvetljenost od 3000 nita i prekriven je Xiaomi Longjing Glass staklom u svrhu izdržljivosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. KRESOJEVIC

    Ово је заиста кул вест. Сматрам да ће Шаоми претећи Самсунг и Апел на светском тржишту.

  2. marinko98

    ^Teško.

  3. kUdtiHaEX

    Važnija informacija je koliko su zaradili po prodatom primerku, a ne koliko njih su prodali ukupno.

  4. Apple tu šije sve. Jedne godine je bilo share u profitu od prodaje telefona. Apple je imao tipa 85-86%, Samsung 13%, Svi ostali 2%. Većina proizvođača je bila i u minusu. Te godine su pukli i Sony i LG. Sad su na margini sa svojim telefonima ako ih uopšte i proizvode (LG).

  5. NovemberWhisky

    ^ I to ce samo rasti. Mladi danas maltene iskljucivo koriste (ili zele) Apple, te kupovinom sata ili slusalica bivaju uvuceni u ekosistem. U americi je poznat fenomen "zelenih balona", a to se polako desava i u ostatku sveta. Tako da ce udeo Android telefona u buducnosti biti sve manji osim ako ne dodje do nekog ozbiljnog zaokreta.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi