Motorola ThinkPhone test - Poslovni telefon koji smo dugo čekali

Motorola ThinkPhone test - Poslovni telefon koji smo dugo čekali

Motorola ThinkPhone je pravi poslovni telefon, nešto što ovom tržištu nedostaje godinama unazad i zato je ovaj test namerno malo drugačiji

  Sadržaj

   IBM je 1992. godine predstavio ThinkPad 700, prvi laptop sa prepoznatljivim četvrtastim crnim kućištem inspirisanim japanskom bento kutijom za ručak, odakle je sve krenulo. ThinkPad je postao sinonim za kvalitetne, izdržljive, beskompromisne laptop računare, a kompanije Lenovo je 2005. godine kupila IBM PC biznis, i sa njim ThinkPad brend i odeljenje koje je razvijalo ove računare. Danas vam predstavljamo Motorola ThinkPhone.

   Motorola ThinkPhone test – Poslovni telefon koji smo dugo čekali

   Pozitivne ocene

   • Dizajn
   • Kvalitet izrade: ugljenična vlakna, ojačani aluminijum i Gorilla Glass Victus
   • IP68 i MIL-STD-810H sertifikati
   • Odličan ekran
   • Odlična baterija
   • Svestrani punjač koji može da puni i laptop
   • Moto Ready For funkcionalnost
   • Zero Touch deployment

   Negativne ocene

   • Prosečne kamere, bez telefoto objektiva

   Motorola ThinkPhone je jedan svestrani telefon orijentisan pre svega ka poslovnim korisnicima. Sa Ready For funkcionalonostima, ovaj telefon se oslanja na sinergetski efekata korišćenja sa ThinkPad ili nekim drugim laptopom, sa jednostavnim prebacivanjem podataka i drugim funkcionalnostima koje jednostavno ne postoje kod sličnih telefona. Tu je i specifičan dizajn, odlična baterija, punjač koji dolazi u paketu i još mnogo toga, pa slobodno pogledajte detalje našeg testa.

   Još jedan veliki brend koji je kupio Lenovo 2014. je Motorola. Ako se pitate zbog čega vam sve ovo govorimo, stvar je krajnje jednostavna, i prosto je neverovatno da su obe kompanije čekale toliko dugo da predstave Motorola ThinkPhone, telefon namenjen poslovnim korisnicima, nadamo se prvi od mnogih koje ćemo imati priliku da vidimo u budućnosti.

   Da ne ispadne da mi predviđamo budućnost, ali kao dugogodišnji korisnici ThinkPad laptop računara uvek smo se pitali – kako je moguće da ne postoji telefon koji bi išao u paru sa takvim laptopom?

   Sve dok ne uđete u carstvo pouzdanosti i nečeg drugačijeg u odnosu na sve konkurentske modele, zavolite taj tako jednostavan dizajn, osetite pod prstima tu tastaturu i pomislite, pa stvarno i nije nikakvo čudo što maltene svi biznis korisnici vole baš ThinkPad. I zato nas zanima koliki procenat takvih korisnika će poželeti da u paru ima i sličan telefon…

   Ovo je Motorola ThinkPhone

   Nećemo da krijemo da smo se obradovali kada smo prvi put čuli za ovaj telefon. Za to ima više razloga. Ne samo da je svetu pametnih telefona bio potreban poslovno orijentisan telefon, već mu je trebalo jedno ozbiljno osveženje. Danas vam predstavljamo ThinkPhone.

   U svetu premijum telefona od metala i stakla teških lepo preko 200 grama, pravo je osveženje koristiti jedan lepo balansiran, odmeren uređaj od 188 grama. Možda vama tih 20 ili 30 grama ne deluju kao prevelika razlika, ali ako, kao mi, često po džepovima baratate sa po nekoliko telefona, pa čak i sa onim preklopnim i sa onima sa Ultra ili Pro Max sufiksima, ThinkPhone deluje lagano kao da ste mu izvadili bateriju.

   Sa dizajnerske strane, ništa sem crne boje, sa crvenom tačkom na i u ThinkPhone logotipu – nismo ni očekivali. Četvrtasti dizajn je uklopljen u izgled modernog telefona, a leđa telefona imaju šaru karbonskih vlakana, taman primetnu da se razbije monotonija jednobojnih telefona.

   Leđa su blago zakrivljena na bokovima, tako kontriraju savršeno ravnom ekranu i ravnim stranicama aluminijumskog rama koji obavija ovaj posve neobičan telefon. Dok su leđa matirana i imaju teksturu koja pod prstima podseća na ThinkPad laptopove visoke klase, kućište kamera je sjajno i fino ističe ovaj element, iako i ono poseduje nešto diskretniju teksturu ugljeničnih vlakana u svojoj osnovi. Senzori glavne i ultra-širokougaone kamere su veći u prečniku od onog koje imaju senzor dubine i LED blic iznad.

   ThinkPhone by Motorola

   Prepoznatljiv element je “ThinkPhone by Motorola” logo u donjem desnom uglu telefon koji je sjajan i lepo se ističe na leđima, uz napomenu da bismo voleli da se Motorola malo više potrudila da logo uklopi sa pozadinom, na primer da se fina tekstura leđa nalazi i na slobodnom prostoru između slova logotipa. Naravno, cepamo dlaku na sedam delova, ali su očekivanja od ThinkPhone telefona podjednako visoka kao kad Boža testira ThinkPad laptop.

   Posebno nam se svidela matirana tekstura aluminijumskog rama telefona, koja se lepo bori sa otiscima prstiju, što ne možemo da kažemo za leđa. Prijatno dizajnersko osveženje je teksturisani crveni taster na levoj strani telefona, prepoznatljiv element ThinkPad dizajna, dovoljan da razbije monotoniju klasičnog dizajna – kao jagodica na vrhu. Ostali tasteri i portovi su na uobičajenim mestima, sa slušalicom koja se ponaša kao gornji zvučnik telefona.

   Pažnja posvećena detaljima

   Sećamo se da smo pre mnogo godina pričali sa jednim od ThinkPad inženjera koji nam je skoro sat vremena objašnjavao da je tim od četvoro ljudi više od šest meseci radio na dizajnu gumirane stopice na ThinkPad X1 Carbon laptopu. Stopica je napravljena tako da tekstura podseća na šapu mačke, što joj dozvoljava da malom površinom čvrsto drži laptop na ravnoj površini. Broj testova koji su oni izveli i pažnja koja je posvećena elementu koji mnogi vlasnici neće ni primetiti je kod laptopa sa ThinkPad značkom možda i preteran.

   Drugi inženjer nam je sa istom tolikom pažnjom objašnjavao unutrašnji dizajn kućišta laptopa u obliku saća, jer taj heksagonalni oblik ima najveću čvrstinu u odnosu na svoju težinu, a opet ima potrebnu fleksibilnost da apsorbuje udarce prilikom pada, tako da se vibracije ne prenose na osetljive elemente kao što je ekran…

   Deluje da je ista pažnja posvećena raznim elementima ThinkPhone telefona. Iako naravno to nismo probali, deluje da je telefon veoma izdržljiv i otporan na nepredviđene padove i udarce. Tome u prilog govori MIL STD 810H sertifikacija koja garantuje da će telefon preživeti pad na beton sa visine od 1,3 metra, što je otprilike razdaljina između vašeg džepa i trotoara kada omašite džep ili torbu pri odlaganju telefona. Očekivano, tu je IP68 zaštita od vode i prašine jer ovo je biznis sprava, pa će telefon biti sasvim OK ako ga zaboravite na pola sata u bazenu na metar i po dubine.

   Ojačani aluminijum, ugljenična vlakna i Gorilla Glass VIctus

   Naravno, aluminijumski ram nije napravljen od običnog aluminijuma, već je u pitanju specijalna legura koja se koristi u avijaciji. Leđa su napravljena od veoma lakih ugljeničnih vlakana, dok Gorilla Glass Victus štiti stakleni ekran, zaokružujući tako celinu telefona koji definitivno deluje mnogo otporniji od klasičnog premijum uređaja.

   Nano SIM slot je veličine jedne kartice, a dozvoljava smeštanje dve kartice – po jednu sa druge strane. Nažalost, nisu podržane ni memorijske kartice ni eSIM kartice, što je prava šteta u ovoj klasi uređaja gde biznis korisnici često putuju a danas je najlakše pazariti esim i odmah po sletanju, dok avion još rula po pisti – imate svoju roming konekciju na raspolaganju. Ili je neko možda razumeo da je cena roaminga za biznis korisnike prava sitnica…

   Snapdragon 8+ Gen 1 sa 8 GB RAM-a

   Srce telefona je dobro poznati Snapdragon 8+ Gen 1 čipset napravljen u TSMC proizvodnim pogonima, a pored odličnih performansi uz njega dolazi i podrška za moderne komunikacije: 5G, Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.2 sa NFC podrškom. Pohvalićemo i USB-C 3.1 podršku koja obezbeđuje znatno brži prenos podataka od telefona kao što je mnogo skuplji Xiaomi 13 Pro koji koriste 2.0 specifikaciju ograničenu na 33 MB/s.

   Snapdragon 8+ Gen 1 ima podršku u vidu 8 GB radne memorije, a Moto UI dozvoljava alociranje dodatna 2 GB sistemskog skladišta za slučaj da vam zafali radne memorije. Performanse ovog čipseta su dobro poznate i prilično visoko kotirane u većini naših testova. U poređenju sa Snapdragon 8 Gen 2, CPU performanse su u proseku 15 do 20 odsto slabije, ali i dalje više nego dovoljne za sve moguće i nemoguće poslove. Sa druge strane, noviji Adreno 740 GPU je u proseku 25% bolji, što se neće videti u igrama još koju generaciju. Nije valjda da se poslovni korisnici igraju? Da, itekako…stasale su neke nove generacije biznismena.

   Nakon više od pola sata igranja bilo je jasno da je ram telefona najveći pasivni hladnjak i da se preko njega odaje najveći deo toplote, ali nismo uspeli da zagrejemo telefon do te mere da to bude neprijatno za držanje.

   Motorola ThinkPhone – Svestrani punjač

   Da sve to radi kako je zamišljeno brine se ozbiljno velika baterija od 5.000 mAh koja dolazi u paketu sa 68 W punjačem koji podržava USB Power Delivery i može da puni uređaje snagom of 15, 27, 35 ili 68 W, sa 20 V napona, što znači da ćete bez problema moći da ga koristite za punjenje modernih laptopova, što smo u praksi i proverili. Da, odgovor glasi – može! Jedan punjač manje kada krenete na put – i to onaj glomazni, sa debelim kablom kao za peglu.

   Kada je u pitanju brzina punjenja, za 15 minuta dobijate malo preko 50%, za pola sata 85%, a od 0 do 100% baterija stiže za 58 minuta. S obzirom na kapacitet i snagu punjača, ovo su očekivani rezultati, a 50% za 15 minuta je odličan rezultat. Nakon 10 sati video reprodukcije baterija je pokazivala odličnih 61%, što znači da možete da računate na dan i po autonomije, odnosno više od 15 sati gledanja filmova i serija uz malu korekciju svetline.

   Odlični OLED ekran

   Najveći potrošač je svakako veliki 6,6-inčni OLED ekran sa rezolucijom od više nego dovoljnih 2400×1080 piksela i 144 Hz osvežavanja. Prikaz je oštar, boje precizne a svetlina odlična. Naši instrumenti su izmerili vrlo dobrih 1.147,5 nita, što je sasvim dovoljno za rad i na jako sunčanom danu.

   Osvežavanje nudi četiri opcije – Automatski režim, 60 Hz, 120 Hz i 144 Hz. Tri statična režima fiksiraju stopu osvežavanja na neku od tri vrednosti, a automatika nudi promenu prema onome što radite na telefonu. Vrednosti koje dozvoljava automatika su 60, 90 i 120 Hz, iako Motorola navodi i 144 Hz kao opciju, ali operativni sistem nikada nije išao više od 120 Hz u našem slučaju.

   Ispod ekrana je smešten brzi optički senzor otiska prsta, ruku na srce malo niže nego što bismo mi to voleli, ali to nadomešćuje brzim i preciznim radom. Ekran je zaobljen u uglovima, pa vizuelno izgleda manji nego što jeste, dajući utisak da je u pitanju znatno kompaktniji telefon nego što on zaista jeste.

   Android 13 i Moto 9 UI

   Moto korisnički interfejs došao je u verziji 9, preko Android 13 operativnog sistema, sa svim onim karakterističnim Motorola dodacima po kojima je ova kompanija poznata. Lagana verzija operativnog sistema nije opterećena nepotrebnim softverom, pa se telefon u najvećoj meri oslanja na bazično Google iskustvo i instalirane aplikacije. To znači Google Photos za galeriju, Messages za poruke i Google Calendar za sve vaše sastanke, rođendane i podsetnike.

   I do ovog trenutka ThinkPhone deluje kao normalan moderni pametni telefon, ali Motorola sistemu dodaje i Ready For funkcionalnosti sa kojima ThinkPhone postaje proširenje vašeg PC-ja ili vam omogućava da funkcionalnosti telefona projektujete na veliki ekran TV-a. PC zahteva instaliranje Ready For klijenta na računaru, a uparivanje se obavlja prostim skeniranjem QR koda preko aplikacije koja dolazi preinstalirana na telefonu.

   Ready For dozvoljava podešavanje bezbednosnih parametara poput vidljivosti uređaja, ali i potvrde svaki put prilikom povezivanja. Povezivanje se obavlja preko kabla ili bežičnim putem korišćenjem Miracast funkcionalnosti.

   Kada se povežete na PC, telefon otvara Android OS u okviru prozora, sa svim aplikacijama i funkcionalnostima dostupnim na telefonu. Ready For u ovom slučaju ide dalje, omogućavajući stvari poput jednostavnog prenosa podataka između telefona i računara, ali i korišćenja privremene memorije, objedinjavanja obaveštenja, deljenja internet veze, kamere telefona ili korišćenja Android aplikacija na desktop računaru. Neke od ovih stvari su aktivne nakon uparivanja, a neke se mogu uključiti ili isključiti u podešavanjima.

   Primera radi, kada je telefon blizu vašeg računara, šta god da kopirate u privremenu memoriju telefona će biti dostupno u privremenoj memoriji računara, bilo da se radi o kopiranom tekstu, URL adresi ili nečem trećem. Nama se posebno svidelo što su slike ekrana sa telefona momentalno dostupne na računaru, bez potrebe da sačekate da se sinhronizuju sa nekim cloud servisom, pre nego što možete da ih koristite.

   Ne treba posebno naglašavati da su web kamere i kod laptopa od po dve i više hiljade evra i dalje ostale na 720p nivou od pre više od deset godina, i korišćenje superiorne kamere telefona može značajno da poboljša vaše video pozive, i to sve u nekoliko klikova.

   Bilo da odgovarate na poruke sa računara, pretražujete kontakte ili koristite neki od messengera, sve ovo je maksimalno pojednostavljeno, a povezivanjem je moguće strimovati i zvuk direktno sa telefona na računar.

   Prilikom povezivanja možete odabrati da li će se ThinkPhone sa računarom povezati kao telefon, da li će deliti svoj ekran, koristiti neku od ugrađenih funkcija ili otvoriti svoje Android desktop okruženje, slično Samsung DeX rešenju. Kada odaberete režim za deljenje podataka, telefon se na Windows računaru detektuje kao virtuelni drajv, a Drag and Drop funkcije su podržane između uređaja.

   Da napomenemo, kada povezujete ThinkPhone sa ThinkPad laptop računarom omogućava se posebna Think 2 Think veza, ali nismo primetili da postoje neke specijalne razlike u odnosu na povezivanje sa bilo kojim drugim Windows laptopom.

   Moto KeySafe i Zero Touch deployment

   Tu je i Moto KeySafe funkcionalnost koja ima svoj bezbednosni čip i koji dodaje novi bezbednosni sloj kojim štiti osetljive podatke telefona kao što su šifre, PIN-ovi i kriptografski ključevi. Oni se čuvaju u specijalnom, izolovanom okruženju, štiteći podatke sa unutra ka spolja.

   Kao i sa ThinkPad laptopovima, koji su pre svega poslovne mašine, Motorola i Lenovo imaju takozvanu „Zero Touch“ deployment funkcionalnost, što znači da se uređaji kao što su telefon i laptop mogu podesiti sa udaljene lokacije, uključujući i osnovne bezbednosne funkcionalnosti i aplikacije na telefonu.

   U prevodu, jedan ozbiljan sistem namenjen sinergiji telefona i računara, sa bezbednosnim faktorom kao ključnim elementom. Nećemo posebno napominjati koliko su ove stvari bitne u poslovnom okruženju – u stvari, ipak hoćemo. Jer ThinkPhone ne možete posmatrati kao telefon poput uobičajenih modela, on je jednostavno, specijalac na zadatku. Da li je dobar za gejming, kakve su mu kamere, nije da nije nebitno, ali je sporedno. Bezbednost i pouzdanost u biznis okruženju iz ugla kompanije koja želi da bude sigurna da zaposleni kojima je na korišćenje dat ThinkPhone – nemaju cenu.

   Ukoliko su vam vaši podaci i dodatni nivoi sigurnosti manje bitni i od telefona tražite nešto drugo – onda jednostavno kupite nešto drugo.

   Kamere

   A kad pomenusmo kamere, sistem kamera se sastoji od četiri senzora, od kojih su tri nazad i jedan napred. Glavna kamera koristi odlični OmniVision OV50A senzor rezolucije 50 MP sa pikselima od 1 mikrometra, naprednim QPD fokusom i optički stabilizovanim f/1.8 sočivom. Društvo mu pravi ultra-širokougaona kamera koja koristi SK Hynix HI1336 senzor od 13 MP, sa velikim 1,1 µm pikselima iza f/2.2 sočiva. Ova kamera takođe ima autofokusni sistem koji omogućava njeno funkcionisanje kao makro kamera, kada to prilike zahtevaju. Ovaj sistem je zaokružen 2 MP senzorom dubine, i ako vam sve ovo zvuči poznato, to je zato što Motorola Edge 30 Fusion ima identičan sistem kamera na zadnjem delu telefona.

   Sa prednje strane ThinkPhone koristi Quad Bayer 32 MP selfi kameru, po čemu se razlikuje od malopre pomenutog Edge 30 Fusion modela.

   Kamere ovog telefona nisu glavni fokus, ali ako se setite da smo kamerama Edge 30 Fusion bili vrlo zadovoljni, nema razloga da očekivanja kod ThinkPhone budu mnogo drugačija.

   Dnevne fotografije slikane glavnom kamerom su prilično dobre, sa dobrim dinamičkim rasponom i kontrastom. Boje su verno uslikane, šum je pod kontrolom, a fotografije su prilično oštre. U suštini nemamo pravih zamerki na ovu kameru. Nije naravno najbolja sa kojom smo se susreli, ali pravi prilično dobre fotografije kada imate dovoljno sunca u kadru.

   Širokougaona kamera ima svoja dva režima dostupna direktno na glavnom ekranu – 0,5x i makro. S obzirom na tip kamere, fotografije su jako dobre, uz primetno zasićenije boje u odnosu na glavnu kameru. Ipak, detalja ima dovoljno, dinamički raspon je dobar, i konačnim fotografijama smo prilično zadovoljni.

   Makro režim radi preko širokougaone kamere i svoj posao radi prilično dobro. Slike su oštre, detaljne i sa odličnom kontrolom šuma. Svaki zrak svetla će vam značiti kada je makro fotografija u pitanju, pa kada god vam uslovi dozvoljavaju, nemojte se libiti da koristite ovu kameru.

   Kod selfi kamere autofokusni sistem igra bitnu ulogu, kao i rezolucija senzora. QB sistem pravi fotografije od 8 MP, ali omogućava dobar dinamički raspon i prilično dobre selfije. Detalja ima dosta, boja kože je prirodna, kao i druge boje u kadru, a detekcija subjekta je prilično dobra kada se aktivira portretni režim rada.

   Slična je situacija i kada padne mrak. Kamera je prosto rečeno – dobra. Jako svetli ekran će pomoći tako što će popuniti dobar deo kadra jakim belim svetlom i tako pomoći kada su uslovi za selfije loši. Ne očekujte čuda i bićete zadovoljni.

   Sa druge strane, glavna kamera se dobro snalazi po mraku. Telefon ima polu-automatski noćni režim koji se sam aktivira kada telefon proceni da je to potrebno. Nažalost, noćni režim je sakriven u More meniju, što znači da nije lako doći do njega, ali srećom, ove opcije se daju preurediti tako da možete da izbacite neke režime koje ne koristite. Ono što nam se nije svidelo je što glavna kamera ima tendenciju da pravi nešto hladnije noćne fotografije, sa neprirodnom plavim koloritom.

   Aktiviranje noćnog režima prilično otvara fotografije, ponekad i previše, pa ima dosta šuma na uniformnim tamnim površinama kao što je nebo. Naravno, telefon će odvrnuti oštrinu koliko god može da bi fotografije izgledale atraktivnije, što nam se ne sviđa posebno, ali je verovatno odlično za društvene mreže.

   Širokougaona kamera pravi mekše, ali impresivne noćne fotografije, s obzirom na svoju prirodu. Opet postoji razlika u koloritu, što Motorola definitivno treba da sredi u nekom od narednih ažuriranja, ali fotografije obiluju detaljima, imaju dobar dinamički raspon, ali će vam jaki izvori svetla često praviti neželjene efekte.

   S obzirom na to da automatski noćni režim dobro radi svoj posao, prelazak na manuelni noćni ne pravi veliku razliku, pa slobodno možete bez njega.

   Video snimci glavnom kamerom omogućavaju svakakve vratolomije po pitanju rezolucije i broja frejmova. Najveća je 8K u 30 fps, a tu su 4K i 1080p u 30 i 60 fps.

   8K snimci su dobri, ali sa nešto zagasitim bojama i nisu toliko oštri koliko biste očekivali od ove rezolucije. Prelazak na 4K, posebno u 30 fps znatno poboljšava kvalitet. Detalja ima više, slika je oštrija, boje su dobre, i dinamički raspon je pohvalno širok.

   Širokougaona kamera je takođe dobra, uz pomenutu razliku u koloritu koja baš razdvaja snimke napravljene istim telefonom, što nikada nije dobro. Ova kamera je ograničena na 4K u 30 fps, i ti snimci su prilično dobri, detaljni, sa dobrom kontrolom šuma i dobrom dinamikom za ovaj tip kamere.

   Noćni snimci glavnom kamerom u 4K su korektni, ali ne i preterano impresivni. Šum je koliko-toliko iskontrolisan, ali smo očekivali malo svetliji kadar. Problem sa fokusom koji šeta napred nazad je ovde prisutan, posebno kada ima pokretnih elemenata koji umeju da zbune kameru. Slično je i sa 8K, koji je za nijansu tamniji i ima sličnih problema sa autofokusom.

   Širokougaona kamera je značajno tamnija, sa dosta šuma i manje detalja, ali bar nema problema sa autofokusom. Ako možete, odaljite se i koristite glavnu kameru, razlika je baš velika.

   Motorola ThinkPad je poslovni telefon onoliko koliko je ThinkPad poslovni laptop. U pitanju je uređaj okrenut ka poslovnim korisnicima, ali koji zadržava sve one funkcionalnosti koje očekujete od modernog telefona u 2023. godini.

   Moto Ready For je ozbiljan dodatak koji omogućava jednostavno povezivanje sa laptopom ili velikim ekranom, sa naglaskom na bezbednosnim funkcionalnostima i drugim specifičnostima koje se očekuju na poslovnom uređaju, kao što je upravljanje sa udaljene lokacije.

   Kao i sa ThinkPad laptopovima, Motorola ThinkPhone je uređaj koji će svoje nove vlasnike pronalaziti kroz poslovne pakete, verovatno uz dodatne servise i neretko druge uređaje. I kao takav, ThnikPhone je savršeni pratilac jednog ThinkPad laptopa, sa kojim je u potpunosti komplementaran, proširujući funkcionalnosti tamo gde je to najpotrebnije. Kako se cenovna politika određuje prema broju poručenih uređaja, ne možemo previše da pričamo o odnosu uloženog i dobijenog, ali kako će se ovi telefoni u najvećoj meri prodavati poslovnim korisnicima kao deo paketa, cena i nije presudni faktor.

   Kada smo inicijalno predstavaili ThinkPhone još u januaru, u danu predstavljanja ovog uređaja na CES sajmu u Vegasu, rekli smo da ne znamo cenu. Ne znamo je ni danas jer ovaj telefon će biti nuđen isključivo kroz biznis kanal prodaje, u saradnji sa operaterima ili direktno.

   ThinkPhone nije klasični telefon ni u kom smislu, iako genetiku deli sa Edge 30 Fusion. Ovo je telefon koji je namenjen poslovnim korisnicima i tu ima svoju vrednost koja je znatno veća od klasične upotrebe. Kao što znate korporativni kriterijumi često su mnogo zahtevniji sa softverske nego sa hardverske strane i verujemo da je ThinkPhone na tom polju za klasu ispred drugih. Jer je na takvim stvarima i fokus ovog uređaja.

   Izuzetan kvalitet izrade, odličan ekran, dobra autonomija i stvari kao što su univerzalni punjač, koji možete koristiti za punjenje laptopa su dobrodošli bonusi. Ovaj telefon ćete pre dobiti na poslu nego što ćete ga kupiti u slobodnoj prodaji, a čak i tada ćete pred sobom imati odličan uređaj, vrhunskih karakteristika, koji možda zaostaje za najjačim premijum modelima po pitanju kamere, ali po svemu ostalom je jednak ili bolji od konkurentskih modela.

   Ako imate i koristite ThinkPad, dileme nema, ThinkPhone je njegov najbolji, savršeni partner. Nemate ThinkPad a ozbiljan ste biznis korisnik? Onda ste propustili nešto stvarno dobro: ali shvatamo, pogrešimo svi ponekad…

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Komentari (0)

   Nema komentara 😞

   Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

   Pridruži se diskusiji
   Možda vam se svidi