Huawei planira proizvodnju 100 miliona pametnih telefona za sledeću godinu

Kineski tehnološki gigant Huawei planira proizvodnju od čak 100 miliona pametnih telefona za 2024, što je 40 posto više nego u ranijim prognozama kompanije

Huawei planira proizvodnju 100 miliona pametnih telefona za sledeću godinu

S obzirom na to da su prognoze za isporuke Huawei Mate 60 telefona dostigle brojku od 20 miliona za ovu godinu, kineskom tehnološkom gigantu ovo daje vetar u leđa da poveća proizvodnju budućih modela. Tako, Huawei planira proizvodnju od neverovatnih 100 miliona pametnih telefona koji će se prodavati tokom sledeće godine.

Uz pomoć Kirin 9000s čipseta, bogatstvo kompanije će verovatno opet dostići velike visine u kombinaciji sa planiranom brojkom proizvodnje za 2024. godinu.

Poređenja radi, Huawei je dostigao isporuke od 240 muliona u 2019. pre nego što su SAD uvele sankcije Kini i konkretno ovoj kompaniji.

Prethodna predviđanja analitičara ukazivala su da će kineska kompanija obezbediti 70 miliona telefona za 2024, ali sada se i oni smatraju da bi kompanija tu brojku stvarno mogla da podigne za 30 miliona, piše Wccftech.

Ipak, čak i sa tako povećanom proizvodnjom, te brojke su samo deo onoga što je Huawei postigao pre četiri godine kada se očekivalo da će svrgnuti južnokorejski Samsung sa trona i tako postati najveći prodavac pametnih telefona na svetu. Ipak, to se nije desilo upravo zbog pomenutih sankcija iz SAD.

Međutim, uprkos preprekama, kompanija nije odustala i nastavila je da se bori, te je tako ove godine lansiran i Kirin 9000s čipset koji je nastao u saradnji sa takođe kineskom fabrikom SMIC u 7 nm proizvodnom procesu. Iako ovaj čip i dalje zaostaje za konkurencijom, samo njegovo postojanje je od ogromne važnosti jer signalizira da će kompanija nastaviti da se razvija čak i pod sankcijama.

Glasine koje kruže internetom tvrde da se Huawei sprema i da lansira P70 seriju telefona, a insajderi očekuju da će to biti prvi vodeći model telefona kompanije sledeće godine. Međutim, čipset koji će pokretati ove telefone trenutno je i dalje misterija.

Osim toga, Kirin 9000s verovatno će početi da pokreće i nešto pristupačnije telefone kompanije, što znači da ćemo možda videti i nove čipove namenjene premijum klasi uređaja.

Napredak kineske kompanije odražava se logično i na njene konkurente, pa analitičari tvrde da će američki Qualcomm izgubiti oko 60 miliona porudžbina za svoje čipove sledeće godine, samo zahvaljujući Huawei Kirin 9000s procesoru. Uz to i Apple se suočava sa izazovima u Kini kada su u pitanju isporuke iPhone uređaja, zahvaljujući novim Huawei telefonima.

Ipak, sigurno je i da konkurencija neće stvari prepustiti slučaju, pa ćemo verovatno videti i relevantnu reakciju rivala na poteze kineske kompanije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi