Žena u Kini probala da prošvercuje 68 Apple uređaja obmotanih oko struka

Zalepivši ih trakom oko struka, žena u Kini pokušala je da prošvercuje ukupno 68 Apple uređaja, među kojima su 36 iPhone telefona i 32 Apple Watch sata

Žena u Kini probala da prošvercuje 68 Apple uređaja obmotanih oko struka

Kineski carinici sprečili su još jedan pokušaj švercovanja elektronskih uređaja i komponenti u luci Gongbej i uhapsili ženu koja je probala da nelegalno preko granice prenese 68 Apple uređaja. Među ovim uređajima našlo se 36 iPhone telefona, kao i 32 Apple pametna sata koje je uhapšena žena u Kini obmotala oko svog struka lepljivom trakom.

Svi uređaji bili su čvrsto zalepljeni za ženin stomak kako ona ne bi izgledala sumnjivo, ali uprkos tome carinicima je ona baš tako i izgledala. Nakon pažljivog pregleda, otkrili su veliki broj Apple telefona i pametnih satova, a prema slici koju je objavio ITHome, izgleda kao da profesionalci obavljali posao lepljenja, s obzirom na to da je za njeno telo bilo pričvršćeno ukupno 68 Apple uređaja.

Međutim, njen glavni zadatak, uspešno prenošenje robe bez prijavljivanja carinicima nije bio završen i ona je uhapšena. U izveštaju kineskog portala ne piše koji su modeli ovih telefona i satova u pitanju, niti koje je stvarna vrednost šverovane robe.

Pod pretpostavkom da je svaki od telefona, na primer, bio iPhone 15 Pro model, koji u osnovnoj verziji u SAD košta 999 dolara, a da je svaki od satova bio Apple Watch Ultra 2 koji košta 799 dolara, ukupna vrednost zaplenjene robe bila bi 61.532 dolara.

Ovi uređaji verovatno su bili u lancu krijumčarenja kako bi u Kini bili prodati po prilagođenoj ceni u cilju brze zarade. Međutim, oni su samo još jedan u nizu otkrivenih elektronskih uređaja u švercu koji nisu stigli na svoje krajnje odredište. Prethodno leto bilo je više „interesantnih“ pokušaja švercovanja tehnološke opreme u Kini, među kojima je i 800 Intel procesora sakrivenih ispod haube kombija, ali se oni, kao i u ovom slučaju nisu dobro završili po krijumčare.

Iako ovakvih situacija ima svuda u svetu, deluje da je u Kini šverc PC hardvera i mobilnih uređaja pojačan, s obzirom na to da se ova država nalazi pod SAD sankcijama u tehnološkom sektoru.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi