Galaxy S22 serija: Počela distribucija OneUI 6 ažuriranja sa Android 14 u Evropi

Samsung konačno pušta stabilnu verziju svog najnovijeg operativnog sistema OneUI 6 na svaki uređaj u Galaxy S22 generacijskoj liniji

Galaxy S22 serija: Počela distribucija OneUI 6 ažuriranja sa Android 14 u Evropi

Nakon dugotrajnog procesa čekanja da OneUI 6 postane dostupan za svakog korisnika na Galaxy S22, Samsung konačno pušta stabilnu verziju svog najnovijeg operativnog sistema na svaki uređaj u toj generacijskoj liniji.

Galaxy S23 bio je prva generacija uređaja koja je dobila stabilnu verziju OneUI 6. Prvo je počela distribucija u nekoliko zemalja širom sveta s interesantnim zaobilaskom Sjedinjenih Američkih Država i Koreje, pri čemu je ova druga baza operacija za Samsung. Pre nekoliko dana, Android 14 je počeo da se pojavljivljuje na telefonima u tim regionima, označavajući završetak distribucije za seriju Galaxy S23.

Serija koja je na tržište stigla generaciju pre nje je Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra, od čega je samo Galaxy S22 vanila jedini od ova tri uređaja koji je već video parcijalnu distribuciju u nekim regionima prošle nedelje. Sada sva tri uređaja Galaxy S22 serije dobijaju dugo čekanu nadogradnju na OneUI 6 u potpunosti, počev od Evrope, izveštava SamMobile.

Ova Android 14 verzija počinje distribuciju u Evropi, pri čemu neki korisnici u Holandiji javljaju da već imaju stabilnu verziju operativnog sistema. Radi se o firmware verziji S908BXXUDWK4 čija je veličina 3.1GB sa kojom stiže i sigurnosna zakrpa za novembar 2023.

Ako ovo lansiranje prati isti put koji je S23 prešao globalno, videćemo uređaj sa OneUI 6 prvo u azijskim i evropskim zemljama pre nego što na kraju stigne u Sjedinjene Američke Države i Koreju. Taj vremenski okvir trajao je gotovo mesec dana, pa bismo mogli videti isti proces sa serijom Galaxy S22. Zašto je tako, još uvek nemamo odgovor.

Galaxy S22 je još i dobro prošao

Mnogi drugi uređaji i dalje su u beta verziji, a serije Galaxy Z Fold i Z Flip još uvek testiraju OneUI 6 beta. Nepoznato je kada će se ti uređaji prebaciti na stabilnu verziju, iako pretpostavljamo da će to biti pre nego što Samsung najavi seriju Galaxy S24 tokom januara naredne godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Pitanje koje vidim da se sada dosta vrti na raznim forumima kako krece polako OneUI 6 sa distribucijom, je oko factory reset-a.
    Zanima me vase misljenje da li nakon Android update-a (govorim o novoj verziji softwera, ne securiry azuriranju) npr. sa verzije 13 na 14 je potrebno ili da li se preporucije uraditi factory reset?

  2. Bilo bi dobro odraditi.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi