MediaTek AI alat za pretvaranje teksta u sliku je ozbiljno moćan i radi bez interneta

Dve nedelje po završetku MWC sajma, utisci su i dalje jaki, a jedan od njih je i MediaTek AI alat za pretvaranje teksta u sliku koji može da radi bez interneta

MediaTek AI alat za pretvaranje teksta u sliku je ozbiljno moćan i radi bez interneta

Tokom MWC 2024 sajma u Barseloni, MediaTek predstavio je svoj alat veštačke inteligencije SDXL Turbo AI Engine za pretvaranje teksta u sliku koji je mnoge posetioce ostavio bez reči. Iako ovakve funkcije nisu novost, MediaTek AI alat može da radi bez interneta i direktno na uređaju.

Veštačka inteligencija tajvanske kompanije koja dizajnira čipove radila je na prototipu uređaja kog pokreće Dimensity 9300 čipset, kao što se vidi u video snimku u nastavku teksta, dok uređaj pritom nije povezan na internet.

MediaTek AI alat je toliko moćan da može da pretvori tekst u slike u skoro realnom vremenu, odnosno sa vremenom odgovora od manje od jedne sekunde za svaki unos i tekst. U videu, početna slika generisana iz unosa je impresivna, prikazujući mačku koja nosi šešir dok jede sir. Ono što je još iznenađujuće je koliko brzo se slika menja kako se tekstualni upit menja.

Ovo je nešto što čak ni moćni onlajn alati nisu sposobni da urade. Popularne AI usluge kao što su ChatGPT i Google Gemini takođe nude alate za konvertovanje teksta u slike, ali MediaTek ide korak dalje pružajući alat na sopstvenom čipsetu, i to radi oflajn. Iako nije savršen – na primer, ima problema sa unosima koji sadrže malo više karaktera ovaj alat pokazuje mnogo veliki potencijal.

Ipak, pre nego što poželite da ga isprobate, važno je da imate na umu da je to za sada samo demo verzija i MediaTek nije otkrio da li će i kada on biti dostupan na telefonima koje pokreće njegov Dimensity 9300 čipset. No, verovatno je da će on biti šire dostupan, uzevši u obzir popularnost veštačke inteligencije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. MegaSkot

    Ovo je vec fanstasticno.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi