Samsung konačno usvaja „Android seamless“ ažuriranja: Galaxy A55 prvi u nizu

Samsung Galaxy A55 telefon vodi kompaniju u novu eru, jer će on, između ostalog, biti prvi u nizu njenih telefona koji dobijaju „Android seamless“ ažuriranja

Samsung konačno usvaja „Android seamless“ ažuriranja: Galaxy A55 prvi u nizu

Nakon osam godina čekanja, Samsung Galaxy telefoni konačno dobijaju funkciju „Android seamless“ ažuriranja koju je Google uveo još 2016, a većina brendova telefona ih je još tada usvojila. Ipak, Samsung to nije učinio ni tada, kao i u godinama koje su sledile, ali to se sada menja, a Galaxy A55 telefon biće prvi koji dobija koristi od toga.

Ovaj telefon, osim što ima ekran koji može da briše pod konkurencijom, u Indiji je dobio martovsku Android sigurnosnu zakrpu sa verzijom firmvera A556EXXS1AXC1, koja je ujedno donela funkciju tzv. seamless ažuriranja (u doslovnom prevodu: besprekornih, besprekidnih ili bez šavova). Na taj način, korisnici će videti dve samo poruke prilikom preuzimanja ažuriranja na telefonu „Downloading and installing“ (Preuzimanje i instalacija) i „Verification“ (Provera).

Funkcija Android seamless ažuriranja omogućava da se ažuriranje instalira na particiji B, dok koristite telefon na particiji A i restartuje ga kada je instalacija završena. To praktično znači da se ažuriranja softvera obavljaju neprimetno, pa tako ova ažuriranja možemo nazvati i neprimetna ažuriranja.

Ovo čini uređaj upotrebljivim tokom instalacije i nedostupnim samo prilikom ponovnog pokretanja, što može potrajati do 90 sekundi na Galaxy A55.

U prevodu, oni sa Samsung Galaxy telefonima više ne moraju da čekaju nekoliko minuta da se završi ceo proces instalacije kako bi mogli da koriste telefon.

Iako je poznato da funkcija definitivno stiže na Galaxy telefone, i dalje nije jasno koji će sve Samsung telefoni dobiti ovu opciju, ali je malo verovatno da će je podržavati stariji modeli jer uređaj treba da bude konfigurisan za ovu funkciju pre nego što napusti fabriku, zaključuje GSMArena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Tarpeson

    Malo je glupo da Flagship telefoni nemaju ovu mogućnost. Ispade A55 bolja kupovina od S24...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi