YouTube za Android sada ima fullscreen Ambijentalni režim za još veće uživanje gledanja video zapisa

YouTube Ambijentalni režim je nova funkcija koja ima za cilj da reši problem crnih traka oko video snimaka na Android telefonima.

YouTube za Android sada ima fullscreen Ambijentalni režim za još veće uživanje gledanja video zapisa

Da li ste ikada bili potpuno uronjeni u fullscreen YouTube video i smetali su vam oni crni okviri? Da li ste pokušali da zumirate, samo da biste uklonili iz vidokruga delove sa vrha i dna? Sada je stiglo rešenje za Android telefone koje nudi sam YouTube: Ambijentalni režim.

Ambijentalni režim je funkcija koja ima za cilj da reši problem crnih traka omogućavajući da boje iz videa koji gledate prelaze i stapaju se sa YouTube interfejsom. Umesto da vidite samo crne trake ili praznine oko videa, dobijate blagi sjaj boja koji se podudara sa onim što se dešava u videu. Iako ova funkcija nije nova, postaće mnogo prisutnija sa najnovijim ažuriranjem YouTube aplikacije.

Prvobitno, ova sjajna funkcija radila je kada ste gledali videozapise sa telefonom uspravno, piše Android Headlines. Dodavala je malo boje u gornjem delu ekrana – znate, tamo gde se prikazuje baterija i vreme. Ali kada biste okrenuli telefon za prikaz u punom ekranu, ova funkcija bi nestala. Sada to više nije slučaj! Sa najnovijim ažuriranjem u Google Play store-u, videozapisi u pejzažnom režimu na punom ekranu Android telefona takođe će prikazivati efekte Ambijentalnog režima bočno.

YouTube Ambijentalni režim vam je već poznat?

Slično je, zapravo, funkciji Ambilight na Philips televizoru, za one koji ga imaju. Ona emituje blago svetlo na zid oko vašeg televizora, automatski se prilagođavajući bojama i svetlinom ekrana.

Osnovna ideja ove funkcije je da učini vaše iskustvo gledanja videa intenzivnijim. Umesto da budete ometani praznim prostorima oko videa, dobijate vizuelno zadovoljstvo koje dopunjuje sadržaj koji gledate.

Ako se pitate kako da dobijete ovu funkciju, evo olakšavajuće okolnosti Ako koristite YouTube aplikaciju na Androidu ili iOS-u, ona već je tamo. Samo proverite da li ste ažurirali aplikaciju na najnoviju verziju. Možda ćete morati malo da sačekate ako odmah ne vidite ažuriranje, ali stići će.

Kada ažurirate aplikaciju, jednostavno pustite video. Ako je u režimu portreta, boje će svetleti iznad videa. Ali prava magija dešava se u pejzažnom režimu: boje se šire na levo i desno od videa. Uzimaju boje iz videa i dodaju zamućeni efekat tim prostorima. Dakle, ako gledate scenu sa bujnom zelenilom, očekujte neke nežne zelene nijanse sa strane. A kada dođe do naglog prelaza na zalazak sunca, te nijanse se prilagođavaju u realnom vremenu.

Ali šta ako ste od onih koji u sebi kažu: “Hm, želim samo da gledam video bez ovih fancy efekata“? YouTube ima rešenje. Postoji opcija za isključivanje ove funkcije, tako da se stranice vrate na klasično crno. Samo idite u postavke, potražite “Dodatne postavke” i isključite Ambijentalni režim. I tako, sve se vraća na prethodno stanje, kao i do sada. Ali verujemo da nećete to uraditi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi