Samsung Galaxy S24 i Galaxy S24 Ultra sa detaljima o SoC-u, primećeni na Geekbench-u

Nova flagship serija južnokorejskog giganta će najverovatnije, kao i prethodna, sadržati tri modela - osnovni Galaxy S24, Galaxy S24 Plus i Galaxy S24 Ultra.

Samsung Galaxy S24 i Galaxy S24 Ultra sa detaljima o SoC-u, primećeni na Geekbench-u

Očekuje se da će serija Samsung Galaxy S24 uskoro biti globalno lansirana početkom sledeće godine. Najverovatnije će, kao i prethodna, sadržati tri modela – osnovni Galaxy S24, Galaxy S24 Plus i Galaxy S24 Ultra. Ova linija će naslediti seriju Galaxy S23, koja je puštena u prodaju ranije ove godine u februaru.

Spekuliše se da će južnokorejski tehnološki div lansirati modele Galaxy S24 ranije nego obično. Iako kompanija još nije objavila datum lansiranja, već je bilo informacija kako se njihovo predstavljanje očekuje 17. januara na specijalnom događaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Razna curenja informacija i izveštaji su sugerisali mnoge ključne detalje o modelima Galaxy S24 ali ono što za sada znamo sa sigurnošću je informacija koja se pojavila danas.

Galaxy S24 Ultra stiže sa 12GB RAM-a

Izveštaj MySmartPrice-a sugeriše da je Ultra verzija primećen na Geekbench-u, web lokaciji za benchmarking, sa brojem modela SM-S928N. Lista prikazuje telefon sa Snapdragon 8 Gen 3 SoC-om uparenim sa 12 GB RAM-a.

Izveštaj dodaje da je korejska verzija osnovnog modela Galaxy S24 takođe primećena na sajtu sa brojem modela SM-S921N. Osnovni model je prikazan sa internim Exynos 2400 SoC-om uparenim sa 8 GB RAM-a. Lista dodaje da će telefon biti isporučen sa One UI 6.0 korisničkim interfejsom baziranim na Androidu 14. Podsetimo se, telefoni Samsung Galaxy S23 pokreću Snapdragon 8 Gen 2 SoC, a istu verziju softvera su dobili nedavno.

Za Samsung Galaxy S24 Ultra je prethodno sugerisano da će biti dostupan u crnoj, sivoj, ljubičastoj i žutoj boji. Model bi takođe mogao biti lansiran u svetlo plavoj, svetlo zelenoj i narandžastoj boji isključivo putem Samsung prodavnice. Procureli dizajnerski renderi sugerišu da će deliti dizajn sa prethodnim modelima Galaxy S23.

Prema ranijem izveštaju, očekuje se takođe i da će dolazeća serija premijum uređaja stići sa titanijumskim okvirima, slično modelima iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max kompanije Apple, koji su pušteni u prodaju ove godine u septembru. Nije jasno da li će svi ili samo odabrani modeli (čitaj: Ultra) dobiti ovaj okvir.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi