Chrome Web Store uvodi značke za proverene developere i ekstenzije

Upotreba Chrome Web Store-a će postati mnogo lakša i sigurnija.

 
Dobre vesti ponovo stižu iz kompanije Google, ovoga puta vezane za Chrome Web Store. Kako je ova komapnija zvanično objavila, uvodi se sistem znački koje će ukazivati na to koji su developeri i koje ekstenzije za ovaj popularni pretraživač “proverene”, tj. koje neće biti potencijalno štetne za korisnikov računar.Zvanično saopštenje ove kompanije glasi:
 

“Od 2009. godine, developeri i izdavači radili su vredno na razvoju i objavljivanju ekstenzija za Google Chrome internet pretraživač kako bi ga napravili moćnijim i korisnijim za svoje korisnike. Naš cilj je oduvek bio da korisnicima pružimo što bolje iskustvo prilikom pronalaženja korisnih ekstenzija, kao i da pokažemo zahvalnost developerima koji su iste ekstenzije razvijali. Danas, predstavljamo dve nove značke za ekstenzije koje će nam pomoći u našem cilj. To su “Featured” i “Established Publisher” značke.”

Očekuje se da će se ove dve značke pojaviti u Chrome Web Store-u tokom sledećih nekoliko nedelja. Developeri koji zasluže ove značke će se pojavljivati na boljim pozicijama tokom pretrage, dok bi takođe mogli da očekuju da se njihove esktenzije pojave u specijalnim promocijama unutar Chrome Web Store.
 
Pogledajte još: Google Wallet se vraća, nadamo se bolji nego ranije
A šta tačno donose ove dve značke? “Featured” značka predstavlja ekstenzije koje jednostavno pružaju najbolje funkcionalnosti i koje su u skladu sa visokim standardima vezanim za korisničko iskustvo tokom njihove upotrebe, kao i njihov dizajn. Dodeljivanje ovih znački obavljaće se “ručno” od strane članova Chrome Web Store tima, pa tako ne postoji potpuna lista pravila koja će se primenjivati prilikom dodeljivanja ovog priznanja.Što se tiče “Established” značke, ona će se automatski dodeljivati onim developerima i izdavačima koji su verifikovani i koji imaju dugoročnu pozitivnu reputaciju sa kompanijom Google i sa pravilima predstavljenim u Developer Program Policy. U suštini, oni developeri koji nisu kršili pravila kompanije Google trebalo bi da u nekom trenutku dobiju ovu značku, piše XDA-Developers.Na kraju, kompanija Google navodi kako izdavači neće moći da kupe niti jednu od ovih znački, što znači da korisnici stvarno mogu biti sigurni u njihovu verodostojnost. Sada, ostaje da se vidi da li će tako zaista biti i u praksi.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi