Google Android operativni sistem slavi osmi rođendan

Open Handset Alliance je 5. novembra 2007. godine započela novi period u istoriji IT industrije, zvaničnom objavom Android operativnog sistema.

Open Handset Alliance (Google, Sony, HTC, Samsung, Sprint, T-Mobile, Qualcomm i Texas Instruments) je 5. novembra 2007. godine započela novi period u istoriji IT industrije, zvaničnom objavom Android operativnog sistema. Iako je nakon toga prošlo gotovo godinu dana, pre nego što se pojavio i prvi telefon sa novom platformom (T-Mobile G1, iliti HTC Dream), peti novembar se obeležava kao rođendan najpopularnijeg mobilnog operativnog sistema na svetu.Od Astro Boy-a, preko Ice Cream Sandwicha do Lolllipopa; od Bendera do Jelly Beana i Marshmallowa, Android je postepeno evoluirao od sirovog i preglomaznog parčeta softvera, do visoko sofisticiranog i ispoliranog operativnog sistema, koji je superioran u gotovo svakom aspektu. Očekuje se da će Android u narednom periodu samo napredovati, a naredne godine nas verovatno očekuje predstavljanje Android N verzije (najverovatnije tokom Google I/O 2016 konferencije u junu ili julu). Do tada, uživaćemo u onome što nam donosi najnoviji Android 6.0 Marshmallow OS. Izvor: PhoneArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi