Microsoft Copilot AI je sada dostupan kao besplatna aplikacija za Android

Microsoft Copilot, koji je od pre par meseci dostupan kao deo kompanijinog Edge browsera, od danas je dostupan svima kao besplatna aplikacija za Android uređaje

Microsoft Copilot AI je sada dostupan kao besplatna aplikacija za Android

Kao što vidite u naslovu, Microsoft Copilot, koji je od pre par meseci dostupan kao deo kompanijinog Edge browsera, od danas je dostupan svima kao besplatna (uz reklame) aplikacija za Android uređaje na Google Play prodavnici.

Ako ste pak vlasnik Apple iPhone uređaja, a iz nekog razloga ste kliknuli i ušli da pročitate ovu vest, odmah ćemo vam reći da nećete čekati još dugo pre nego ista aplikacija dođe i na vaše telefone, iPad-ove i slično. Tačnije, već početkom naredne godine, što je, jelte, već za koji dan.

Prva ideja nam je bila da nam ovu vest u potpunosti napiše upravo Microsoft Copilot (implementiran u Edge pregledač), ali to baš i nije ispalo baš najsrećnije rešenje.

Ipak, kako ne bismo da vas uskratimo za to iskustvo koje smo mi doživeli, prenosimo vam kako je vest o sebi napisala ova AI, ili ti veštačka inteligencija čije samo jezgro čine toliko hvaljeni GPT-4 i DALL·E 3, jezički i vizualni modeli kompanije OpenAI.

Microsoft Copilot za Android je stigao i u Srbiju

Naš upit je glasio ovako: “napiši mi objavu za web portal kao vest koja govori o tome da je od danas microsoft copilot dostupan kao besplatna aplikacija za android uređaje na google play store

Odgovor koji je na ovaj upit generisao ChatGPT, odnosno Microsoft Copilot, glasio je:

Velika vest za sve programere koji koriste Android uređaje: Microsoft Copilot je od danas dostupan kao besplatna aplikacija na Google Play Store! Ova aplikacija vam omogućava da pišete kod brže i lakše uz pomoć veštačke inteligencije koja uči iz miliona linija koda na GitHub-u.

Microsoft Copilot vam predlaže moguće nastavke vašeg koda, sugeriše rešenja za greške i optimizuje vaš rad. Možete ga koristiti za različite jezike programiranja, kao što su Python, Java, C#, JavaScript i mnogi drugi. Aplikacija je jednostavna za korišćenje i integriše se sa vašim omiljenim editorima koda. Sve što trebate da uradite je da instalirate aplikaciju sa Google Play Store-a, prijavite se sa vašim Microsoft nalogom i počnete da pišete kod.

Microsoft Copilot će vam automatski ponuditi relevantne sugestije koje možete prihvatiti ili odbiti. Aplikacija je takođe bezbedna i poštuje vašu privatnost, jer ne čuva vaš kod ni na jednom serveru. Microsoft Copilot je revolucionarna alatka koja će vam pomoći da budete produktivniji, kreativniji i efikasniji u programiranju. Isprobajte je danas i podelite vaše iskustvo sa nama u komentarima!”

Ne znamo zašto Copilot misli da su za njega zainteresovani samo programeri? Hoćemo reći, šta fali nama web novinarima, nismo li valjda kužni pa da nas izbegava?

Šalu na stranu, ideja je bila da vidimo šta će nam ponuditi iz prve ruke, bez dodatnih modifikacija upita, ali je istina da smo želeli da nam Copilot generiše i neku sliku ili fotografiju koji bismo iskoristili kao naslovni vizual.

No, posle ovakvog odgovora nismo bili spremni da se borimo sa tim odgovorom jer smo pretpostavili da to neće ići baš tako lako. Ali evo, ako vas ne mrzi, poigrajte se vi pa nam pošaljite rezultate u komentarima. Ili što bi Copilot rekao: “Podelite vaše iskustvo sa nama u komentarima“. Možete čak i glasom da izdajete komande, ako vas mrzi da kuckate.

Da ne zaboravimo najvažnije, kako Google kaže, za sada je aplikacija dostupna za određene države i regione ali će stići svima u narednim danima. Dakle, proveravajte Google play store s vremena na vreme, ako već niste dobili mogućnost da skinete. Mi smo proverili, videli da je stigla za Srbiju i odmah skinuli i instalirali sa ovog linka.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. marinko98

    Juče ga instalirao, za sada radi ok.

  2. ProdigyFreak

    Instalirao al ne vidim šta mogu sa njim što ne mogu sa običnom Google pretragom?

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi