Microsoft Edge za Android uvodi podršku za ekstenzije

Korake ka većoj personalizacij internet pregledača nam donosi Microsoft Edge za Android, kroz podršku za ekstenzije utrenutno tri dostupne opcije

Microsoft Edge za Android uvodi podršku za ekstenzije

Kroz najnovije ažuriranje pregledača Microsoft Edge za Android platformu, korisnici će uskoro imati priliku da iskoriste podršku za ekstenzije, čime se ovaj pregledač dodatno približava konkurenciji na mobilnom tržištu. Trenutno postoje tri dostupne ekstenzije na stranici Extension Beta. Međutim, za sada nije poznato kada će ova novina biti omogućena u stabilnoj verziji pregledača za sve korisnike.

Ovo otkriće je došlo sa društvene mreže X (bivši Twitter), gde je korisnik koji se potpisuje kao @Leopeva64 podelio niz slika koje jasno pokazuju uključivanje podrške za ekstenzije u verziji Edge 123 pre zvaničnog izdanja.

Na osnovu slika, deluje da je ova funkcionalnost trenutno sakrivena u opcijama, te da će korisnici  ručno morati da je omoguće u podešavanjima kako bi je aktivirali.

Kada jednom bude omogućena, ova opcija će dozvoliti instaliranje različitih dodataka, slično kao što to već omogućava Firefox za Android. Time će se Microsoft Edge pridružiti kratkom spisku mobilnih pregledača koji pružaju podršku za ekstenzije.  Ova opcija trebalo bi da bude lako dostupna iz padajućeg menija Microsoft Edge pregledača, kada bude naširoko dostupna.

Interesantno je napomenuti da rana verzija pregledača Edge takođe uključuje stranicu za proširenja koja se trenutno nalazi u test (beta) fazi. Iako trenutno ima ograničen broj dostupnih ekstenzija, stranica „Extensions Beta već nudi tri značajna dodatka: Dark Reader, uBlock Origin i Global Speed.

Nažalost, trenutno nije poznato tačno kada će ova funkcionalnost postati deo stabilne verzije pregledača, ali navodni plan je da beta verzija bude dostupna do kraja februara, a stabilna verzija od marta meseca.

S obzirom na to, razumno je očekivati da će zvanična podrška za ekstenzije dostupna svima stići nakon ovih datuma, donoseći dodatnu prilagodljivost i funkcionalnost Microsoft Edge pregledaču na Android platformi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi